Foto: Ole B. Steinsvik
2016AnmeldelserFire Flate

Mutual Intentions

Mutual Intentions er et av Norges mest «dope» live klubbkonsepter. Det var derfor svært synd at promoteringen av det sviktet totalt.

Les mer! →
Foto: Ole B. Steinsvik
2016AnmeldelserFire Flate

Building Instrument

Faktisk er det ikke så mye å si om denne konserten, men før du misforstår, les videre. Det er vanskelig å si noe fordi dette er noe som bare må oppleves.

Les mer! →
2016AnmeldelserReportasjer

Unge produsenter møter Morten Qvenild

Unge Produsenter er et prosjekt som samler unge produsentspirer i alderen 18-25 fra hele landet. Ni av fremtidens konsertarrangører har fått frie tøyler til å arrangere og produsere en konsert med en selvbestemt artist på Teateret Vårt under Moldejazz 2016.

Les mer! →
2016Jazzquiz

Jazzquizz, løsning

Da er årets siste jazzquizz over, og vi kan med det kåre årets siste vinner, med 11 av 12 riktige: Anders Stokke Gratulerer.  Fasit: Hvilket band vant Jazzintro 2016? Megalodon Collective De fleste banda i Jazzintro 2016 hadde musikere som var med i flere band – hvilket hadde størst gjengangerprosent? …

Les mer! →
Foto: Andreas Jørgensen
2016Leder

Moldejazz – perfekt kurs!

Etter noen turbulente år er alt snudd på hodet. Årets festival går mot et forventa overskudd, til tonene av utelukkende positive vibber.

Les mer! →
Foto: Andreas Jørgensen
2016Faste spalterFormann

To til ein tango

Min første moldefestival var i 1979. Den største opplevinga var då Miles Davis i 1984 landa ved midnatt, og Klassekampens oppslag etterpå var frå skapingssoga:

Les mer! →
2016Anmeldelser

Meg og Kammeraten min

Martin Hagfors og Erik Johannessen avslutter rekken med barnejazz for i år. En duo som turnerer rundt både i regi av rikskonsertene og Polar Artist.

Les mer! →
Lalaland feat. Django Bates. Foto: Ruben Olsen Lærk.
2016Faste spalterFrispark

Jeg elsker musikken du hater

Den som ønsker å kaste bort livet sitt, skal diskutere smak og behag i musikk. I går var jeg for eksempel på en konsert jeg satte stor pris på, Per Jørgensens Lalaland med Django Bates. Fire Flates anmelder angrep prosjektet med store kanoner, under tittelen Provoserende tullball.

Les mer! →
Foto: Tone Brandal
2016LederToppsak

Nordbø – Dagbladet – Fireflate – en oppklaring

Har Dagfinn Nordbø jobba for Fireflate eller for Dagbladet under festivalen?

Les mer! →
Marilyn Mazur Foto: Roar Vestad
2016Anmeldelser

Marilyn på plass på Plassen

Vi kom til Teatret Vårt fredags kveld iført vår T-skjorte fra Moldejazz 2008, med dette årets AiR på magan. Nå var hun tilbake – Marilyn Mazur – med sitt Shamania. Et ensemble med ti av Skandinavias flotteste musikere og med danseren Tine Erica Aspaas.

Les mer! →
2016Anmeldelser

Søskenidyll

– Vakne alle seterjente (…) sola skinn i porkotta og enda søve du! synger Jorun Marie Kvernberg. Selv om det var grisetidlig, lå ikke Molde og sov. (Hvorvidt de var skikkelig våkne er en annen sak.) Men klokken kvart på syv i dag tidlig var Reknesparken nesten full, og innen …

Les mer! →
Block rockin' beats. Foto: Kjetil Valstadsve
2016Anmeldelser

Organisert kriminalitet

Cory Henry er show, men det er iallefall bra show. Og så heftig publikumsfrieri at det burde være en lov mot det.

Les mer! →

De mest leste sakene

Jazzfestivalmusikk

Lytt til årets artister