foto: Kjetil Valstadsve
Susanna. Foto: Kjetil Valstadsve

Skogens sus senket seg med Susanna

For de som ikke la turen til utendørsscenen onsdag ettermiddag, var alternativet en vakker ettermiddag i skogen med Susanna og Ensemble neoN.

Samarbeidet med samtidsmusikerne i Ensemble neoN har resultert i platen The Forester, og mye av konserten besto av materiale fra den. Musikken ligger et stykke unna det man forbinder med samtidsmusikkstempelet. Den er bygget opp rundt relativt tradisjonelle låtstrukturer, men med stadig innslag av de blå toner, utvidet teknikk (for alle dere uinnvidde: gnikking, pusting, skraping og denslags) og andre ting som rister litt i oss og styrer oss klar av den nordiske klangjazz-tåka, den som huser så mange trompeter.

Helheten fremstår som en helstøpt blanding av pop, jazz og pling-plong, med skog og natur som tema. Samarbeidet med Ensemble neoN kler Susannas låtmateriale veldig godt i så måte, og gir det en forfriskende ny og akustisk drakt, fri for røyktung synthlyd. Ikke at det er noe galt med dét til daglig, men noen ganger må man tross alt ut i frisk luft.

Og ja, dette er pent. Veldig, veldig pent og poetisk. Dette kan man like eller mislike (og de fleste vil nok befinne seg et sted imellom), men det er et drivende profft og godt gjennomført konsept, fremført av musikere som kan faget. Definitivt noe som hadde fortjent mer enn et halvfullt Teatret Vårt, men like fullt en vakker opplevelse for de som tok turen.

Ensemble neoN består av Solmund Nystabakk på theorbo (en svært langhalset gitar), Inga Byrkjeland på cello, Karin Hellqvist på fiolin, Ida Kristine Zimmermann Olsen på altsax, Kristine Tjøgersen på klarinetter, Yumi Murakami på fløyter, Ane Marthe Sørlien Holen perkusjon, og Magnus Loddgard som dirigent.

Besøkt 20 ganger