Sonny Rollins
Sonny Rollins

Dagens jazzanekdote: fredag

Hver dag leverer vi én jazzanekdote fra Bjørn Stendahl og Petter Pettersson kommende bok.

Et band, som hadde spilt seg over Atlanter’n, besto av noen unge jazzmusikere og en felespiller. Da de ankom New York, sto jazzgutta klare til å gå på byen; det var jazzklubben Birdland som var reisens store mål. Spørsmålet var bare hvem som spilte i kveld; var det Messengers? Miles? Rollins? Forventningene var skyhøye; de hadde jo hørt at alle jazzstjernene vanket der også når de hadde fri, for å sjekke ut kolleger. Tenk å henge i baren med Basie eller Dizzy!

       Felespilleren var derimot ikke noe interessert i jazz, så han ville ikke bli med.

       Flere timer etterpå, ut på natta, kom gutta tilbake til båten, og der traff de felespilleren som også nettopp var kommet inn etter en tur på land.

        – Nå, var det fint i kveld? spurte felespilleren.

       Gutta måtte medgi at kvelden hadde vært en skuffelse. Birdland hadde vært stengt, og de hadde ikke klart å finne noe annet jazzsted heller, selv om de hadde brukt en formue i drosjer. Det hadde rett og slett vært en skikkelig nedtur – en dårlig kveld for jazz i New York; ikke en jazzstjerne verken å se eller høre.

        – Men du da, hva har du gjort? spurte de felespilleren.

        – Jo, jeg tok meg jo en tur i land jeg også; rusla litt rundt i havneområdet, og gikk inn på en bar for å ta meg en øl. Baren var ganske full av folk, så etter kort tid kom det kar og spurte om å få sette seg ned ved bordet mitt. En svær, røslig neger. Fyren var både pratsom og hyggelig, han, og vi slo i hjel flere timer i lag. Prata om alt mellom himmel og jord, og spanderte noen runder med øl på hverandre. En riktig trivelig type, han var visst jazzmusiker også, sa han.

        – Jasså, sa gutta, – du husker ikke hva han het da?

        – Tja, sa felespilleren. – Jeg er ikke så flink til å huske navn, men det var da noe som var lett å huske – Sonny  et eller annet. – Jo! Sonny Rollins var det!

Les også intervju med Bjørn Stendahl om boka.

Alle Fire Flates lesere inviteres herved til å finne en sløy tittel til boka, ettersom det ikke er på plass ennå. Send ditt forslag til post@fireflate.no innen fredag 18. juli kl. 20! Har du flere forslag, send gjerne alle.

Besøkt 18 ganger