Dagens frivillig

14 Dagens frivillig-6375
(Foto: Camilla Grünewald)
14 Dagens frivillig-6380
(Foto: Camilla Grünewald

Bjørn Lauritzen kjørte i sin Oldsmobile til Molde med en kompis i 1988 for å oppleve Blues Brothers, det ble starten på en lang karriere som funksjonær i artistransporttjenesten i Moldejazz.  Svein Åge Johansen, som i 1984 kjørte Miles Davis, tok kontakt med Bjørn fordi han trengte en ekstra sjåfør til noen artister som kom for å opptre i Molde.  Dette viste seg å være Steve Cropper og Donald Dunn. For Bjørn , som var en ihuga Blues Brothers fan  ble dette en opplevelse for livet. Etter dette har Bjørn vært i Molde hvert år for å kjøre ulike artister i Molde.  Når han kjører, har han på seg den første offisielle jakka til artistransport. En jakke med en tegning av Svein Åge Johansen sin bil, tegna av Arne Nøst.

Opp gjennom årene har han kjørt mange store artister. Artistene syns ofte det er stas å bli hentet av Bjørn, og gir ofte gode til bakemeldinger både til Bjørn og om bilen. Deriblant en av dagens artister, Kurt Elling.

Besøkt 50 ganger