(Foto: Andreas Jørgensen)

Screetchysweet Morningsound

Klokken er to minutter på syv, lørdagsmorgen i lett duskregn: Folkevandringen til Reknesparken er enda ikke over. Det sitter allerede en god del folk rundt meg og flere kommer gående, de fleste med rykende varm kaffe i koppen. Vi er klare for at den siste dagen av Moldejazz skal spilles i gang.

Jeg var ganske nysgjerrig på hvordan dette kom til å bli – ville det være skikkelig Gustafsson eller ville det være et mer avmålt, mainstream preg over konserten? Men jeg skjønner ikke egentlig hvorfor jeg lurte; Gustafsson kjører på i kjent stil.

Konserten åpnes med klang fra Erik Carlsson på perk, og fra venstre side av amfiet kommer søte, dype toner fra Maya Homburger på barokkfiolin. Hun spiller mens hun går foran publikum og opp på scenen. I sann Gustafsson stil utnyttes hele instrumentet og kroppen fra første note. Jeg tror aldri før at jeg har sett noen bruke låret mens de spiller saksofon; fascinerende! Han er en utrolig stilig animert mann å se på mens han spiller.

Det er ingen tvil om at musikerne på scenen har enormt talent, og i rolige intervaller får de enkeltvis vise seg frem på sitt instrument. Anders Nyqvist spiller nydelig på sine trompeter og især de myke partiene er behagelige å høre på tidlig om morningen! Samtidig bygger Barry Guy opp en herlig rytme på sin kontrabass: De rolige, litt mer lavmælte partiene skaper et avbrekk fra den ellers noe kraftige musikken. Sammensatt produserer denne miksen en god atmosfære til å starte dagen med.

Regnet tok seg litt opp mot slutten av konserten og for de av oss som kanskje ikke er like glad i en kraftig, klangrik musikalsk start på dagen ble det gjerne litt for mye, litt for tidlig. Et par sjeler sniker seg avgårde med kaffen i hånda, mens vi andre blir sittende og høre på musikken som ikke følger en sånn sett normal musikalsk struktur. Det går fra nært skingrende til å være så tonalt rent på ett eneste øyeblikk, herlig! Denne lørdagsmorgen defineres for meg, rett og slett, som fri musikk ute i det fri.

Vel tilbake i redaksjonen møter jeg på enda et morgenmenneske: Hun er frelst, hun er gira! Det er tydelig at Break of Day in Molde virkelig har slått an. Hun forteller at de vibrasjonene hun kjenner fra perkusjonen går rett inn i kroppen – perfekt å våkne opp en tidlig lørdags morgen. Så god morgen til alle – og nyt den siste dagen av Moldejazz!

 

 

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 21 ganger