Reggie Got Beats & the RGB Unit

Lørdag 16. juli opplevde de som var tilstede i Alexandraparken eksepsjonelt og sexy håndverk levert av Kari Eskild på vokal, Aleksander Lindås på gitar og Kristian Jacobsen på bass – og ikke minst hovedpersonen selv, Egil Reistadbakk.

Reggie Got Beats & the RGB Unit. Foto: Ruben Olsen Lærk.
Foto: Ruben Olsen Lærk.

Reistadbakk åpnet kvelden med et lavtflygende og pulserende DJ-sett. Dette var en deilig start på kvelden, og musikken la til rette for hovednummeret da resten av musikerne inntok scenen.

RGB Unit har en tydelig fanskare, basert på den varme mottagelsen de fikk når de gikk i gang. Dette økte forventningene vi som ikke hadde hørt disse før fikk til bandet.

Forventningene ble innfridd så snart vokalen til Kari Eskild fløt inn øregangene våre. Eskild har en silkemyk, trygg og kraftig vokal som passet ypperlig til dette en times disko-inspirerte DJ-settet. Dvs, det vi opplevde var en sjelden god mix av moderne platesnurring og konsert. Dette fungerte overmåte bra.

Kristian Jacobsen på bass sørget for godt og varmt underliggende driv av fete basslinjer, i godt samspill med perkusjonisten Reistadbakk.

Reggie Got Beats & the RGB Unit. Foto: Ruben Olsen Lærk.
Foto: Ruben Olsen Lærk.

Om de fremmøtte syntes at introduksjonssettet til Reistadbakk var bra, tok det helt av da han inntok rollen som perkusjonist. Dersom man observerer mange nok perkusjonister i livesettinger, vil man gjerne oppleve disse som svært konsentrerte og kanskje en smule introverte. Reistadbakk inntar en lekende og smilende rolle bak trommene – som om dette er den morsomste leken han har fått være med på en stund. Dette samme gjelder lekekameratene – de ser gjerne ut over publikum smiler og ler. Frontfiguren, Kari Eskil, tar seg gjerne mer enn en lett og leken dans når rytmene tilsier det – noe de gjør ganske ofte.

Reggie Got Beats & the RGB Unit. Foto: Ruben Olsen Lærk.
Foto: Ruben Olsen Lærk.

Aleksander Lindås pirret oss med frekk og stilsikker gitarspilling som ga oss en break-out i fra sommerdisko fra varme og sexy Stillehavsøyer.

Til stor skuffelse og til tross for gjentatt trampeklapp, ble det ikke noe ekstranummer. Dog, et godt plaster på såret fikk vi stifte bekjentskap med en sprudlende gjestevokalist, Rohey Taalah. Taalah holder vanligvis til i Trondheim, men vi er kjempefornøyd med at hun tok seg en tur til Molde denne kvelden.

Konserten gikk uten pause – noe som forsterket inntrykket av at vi var på en varm og koselig klubb, isteden for en delvis sur og kjølig park i Romsdal midt i juli.

Reggie Got Beats & the RGB Unit. Foto: Ruben Olsen Lærk.
Foto: Ruben Olsen Lærk

Konseptet med Reggie Got Beats & the RGB Unit passet veldig godt som en varm start på festivaluken, selv om alt for få utenom den harde fan-kjernen kjente sin besøkelsestid.

Besøkt 178 ganger