Foto: Andreas Jørgensen
Foto: Andreas Jørgensen

Heisann Karpe Diem

Karpe Diem på Romsdalsmuseet har blitt en tradisjon. Denne tradisjonen holder de ved hevd ved å være headlinere i 2016. 

Karpe Diem gjorde stor suksess sist de var på Moldejazz i 2013. Den gang spilte de mellom Kendrick Lamar og John Legend! Nå følger de opp Ivan Ave og Lemaitre som allerede har varmet opp publikum på et strålende vis.

Foto: Camilla I. Røsbak
Foto: Camilla I. Røsbak

Chirag og Magdi er allerede legender i sin sjanger og forventningene til konserten på Romsdalsmuseet er skyhøye. Siden sist de var her har ikke bandet gitt ut noe nytt album, men heller valgt å slippe enkelstående låter med påfølgende video (dette kan dere høre og se mer om i intervjuet Fireflate hadde med gutta tidligere i dag).

“Hvis dere vil være uansvarlige moldensere så skal vi være Karpe Diem!” Så tar det rett og slett av på Romsdalsmuseet. Alt de serverer fra scenen er en rekke med hits. Folket kan synge med på alle låtene. Det sier litt om hva slags standing dette bandet har i folket.

Påfugl

Som en hyllest på dagen 5 år etter 22. juli, kommer den låta som kanskje har blitt en nasjonalskatt. En låt som veldig mange har fått et tett og nært forhold til etter denne tragedien. Karpe Diem leverer den med den største overbevisning.

Samfunnskritikk

Foto: Camilla I. Røsbak
Foto: Camilla I. Røsbak

Gutta i Karpe Diem tør å ta opp tema som kanskje for mange provoserer. Som de selv sier, så er det ikke bestandig slik at det provoseres for å provosere, men at temaene i seg selv kan være nok til å skape debatt.

– Vi har fått noen uvenner det siste året, men også mange nye venner. Det er vel slik det skal være å være kunstner. Det er opp til den som hører å tolke.

Folkefest

Undertegnede skal være den første til å innrømme at det er vanskelig å sitte i ro. Jeg vil heller stå ute blant publikum, være med på festen og kose meg i super stemning. Kanskje jeg bare skal gjøre det?

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 323 ganger