Konsert med Sun Ra Arkestra. Foto: Gunnar Horrigmo
Konsert med Sun Ra Arkestra. Foto: Gunnar Horrigmo

Jazzen, fylla og de andre

Man leser stadig i Romsdals Budstikke om veeldig fulle unge mennesker. Det hører ungdommen til.

Det som imidlertid overrasker, er at folk blir liggende i veibanen, overstadige, og går berserk når politi eller ambulanse kommer til. Eller, at de blir hentet direkte fra et utested, gjerne i Storgata, og blir levert på sykehuset for pumping. Finnes det ikke skjenkekontroll i denne byen? Har alle tatt fri? Hvor mange er de? Hvem har ansvaret for dem? Kan noen fortelle oss om frekvensen på besøk av skjenkestedene?

​Vi vet jo alle at det er to ting som redder Moldes handelsstand og næringsliv: Jula, og jazzen. Det er helt i orden. Men jeg vil våge påstanden om at det ikke er tilreisende jazzfolk som blir fraktet til sykehus med overdose av Fernet Branca og Dahls pils. Så, nok en gang: jeg skulle gjerne hørt noen tall fra de som bedriver skjenkekontroll i byen under festivalen.

Ja, naturligvis ser man noen brustne blikk. Og ja, naturligvis hører du en del unge menn med et stemmeleie som kan overdøve de aller største dampskipsfløyter i volum. Men det hører med. Det som IKKE hører med, er at du er så kanakkas at du ikke kan gjøre rede for deg. Jeg nekter å tro at serveringspersonalet i hele byen har sitt på det (bokstavelig talt) tørre her. Jeg tror det handler om grådighet. Det handler om en omsetning du ikke ellers kan drømme om i løpet av en uke, og da tar du noen shortcuts.

For festivalens skyld: Rydd opp. Det er faktisk farlig å drikke så mye at du går bananas. Unge folk er ikke de smarteste. Selv om de en gang vil ha lært, er det bransjens, myndighetenes og også festivalens ansvar at slike episoder kort sagt ikke forekommer.

Besøkt 37 ganger

One comment

  1. Leif Skiaker Nå tror jeg at det er du og RB’s utskremte medarbeidere som har tatt ett glass eller to for mye. Jeg og mine medarbeidere har de siste 10-15 årene vært mataktør på utallige forskjellige typer festivaler og Molde utmerker seg ovehodet ikke som noen versting, tvertimot. 99,9 % av elle våre kunder oppfatter vi som over middels hyggelige og veloppdragne. Møt gjerne opp på nattskiftet i Elgburgerboden vår mellom 01.00 og 03.00 til natten?

Comments are closed.