Foto: Andreas Jørgensen
Foto: Andreas Jørgensen

Opp og hopp med Lemaitre!

Mye har skjedd siden elektronikakometene Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund i Lemaitre spilte på Moldejazz i 2013!

Den gangen leverte guttene i duoen en konsert som det ble snakket om i lang tid etterpå, og satte standarden for festivalens klubbnetter på Plassen.

Foto: Camilla I. Røsbak
Foto: Camilla I. Røsbak

Når duoen påfølgende år signerte internasjonalt på labelet Astralworks og deretter flyttet til Los Angeles for å jobbe bandet videre opp på den internasjonale stjernehimmelen, sier det noe om hvor bandet ønsker å legge lista. I år slapp gruppa EP’en 1749 til stor interesse både fra et internasjonalt publikum og presse, og bandet har turnert store deler av verden på vårparten. Da skulle det bare mangle at ikke festivalen følger opp, og lar bandet spille på storscenen denne sommerdagen på museet.

Det er fullt trøkk fra første stund når bandet entrer scenen. Tungt bassbeat fyller museet og folket fra topp til tå. Elektronikaduoen har ikke fått den posisjonen de har uten at det ligger kvalitet i bakgrunnen. Både Apple og Facebook bruker musikken til disse gutta i promoarbeidet sitt. Det må man si er et klapp på skuldra.

Da bandet setter igang med låta “We got U” er tittelen allerede en selvfølge, for publikum har  tatt av. Det er slik at det vanskelig for selv en skarve anmelder å sitte i ro nå.

Dette funker så innmari godt på en så stor scene. Lydbildet krever volum og det er det de får her.

Foto: Camilla I. Røsbak
Foto: Camilla I. Røsbak

“Cut to black” fra Relativity 3 er ei låt som har snurra jevnt og trutt på radio de siste årene. I følge bandet selv er det kanskje den mest jazza låta.

Hitene kommer som perler på ei snor nå. I tillegg presenterer et utvida band med blåsere nytt materiale som lover svært godt.

Bandet avslutter med “Closer,” noe som sparker skikkelig.

Jeg digget dette fra første tone.

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 110 ganger