Foto: Ruben Olsen Lærk
Foto: Ruben Olsen Lærk

Raymond, Basil, Den Gamle Konen og Krokodillen

Storyville var fylt til randen av små og store som kom for å høre på historiene til Raymond Sereba fra Elfenbenskysten – og være med på den forrykende dansefesten.

Raymond Serebas Rytme-eventyr. Foto: Ruben Olsen Lærk.
Raymond Serebas Rytme-eventyr. Foto: Ruben Olsen Lærk.

I dagens barnaZmoldejzz bruker Raymond Sereba pantomime, musikk og sang – sammen med morsomme bevegelser – til å fortelle om mammaen sin symaskin som ble brukt til å sy klær som ble solgt på markedet. Vi fikk også høre den spennende historien om Den Gamle Konen Mwayomonabi som blir bestevenn med en krokodille.

Ellen Mathea Tangen, Fireflates egen anmelder av årets barnejazzprogram, syntes spesielt historien om krokodillen og Den Gamle Konen var kjempebra. Forestillingen starter med at Raymond mimer at han er i dusjen, godt hjulpet av de virkelighetstro lydene til Uriel og Bjatur – det var da hun forsto at forestillingen kom til å bli noe utenom det vanlige.

Vi fikk høre historien om når bestevennene Raymond og Basil fant på mye skøy, og hvordan de ble venner igjen etter at de ble uvenner.

Mathea, med mamma Hege og lillesøster Milma. Foto: Ruben Olsen Lærk
Mathea, med mamma Hege og lillesøster Milma. Foto: Ruben Olsen Lærk

Ellen Mathea snakket med en annen Mathea på ni år, som fortalte til Fireflate at “Konserten var kjempegøy å høre på”. Begeistret fortsatte hun: “Det gøyeste var historien om krokodillen og den gamle damen. Også likte jeg musikken”. Mathea var der sammen med mamma Hege og lillesøster Milma på fem år.

Raymond aktiverte gupper av barn ved å få dem opp og “danse akkurat som de ville” mens han gjorde gøyale bevegelser. Dette var bare en oppvarming til den store festen hvor små og store til slutt danset rundt på Storyville.


Raymond Sereba, historier, mime, sang og tromme.
Uriel Seri, trommer og perkusjon.
Bjatur Gudjonsson, beatboxing og Ableton Live.

 

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 172 ganger