Cory Henry er et ikke ukjent navn for mange som tidligere har vært på Moldejazz. Årets besøk er hans tredje, og hans tredje konstellasjon.

Cory Henry & The Funk Apostles er intet annet enn det bandnavnet sier, et misjonerende funkband på tur for å spre det groovy budskap. Bandet gikk på scenen kl. 23.00 og satte fyr i publikum fra første stund. Energien fra scenen var enormt smittsom. Det er noe spesielt med et band som tør og vil by på seg selv på alle plan.

Foto: Andreas Jørgensen

Funk er nok noe mange forbinder med James Brown. Cory Henry og hans apostler har nok tatt dette både ett og to steg videre, men klarer samtidig å bekrefte sjangeren gjennom å stilsikkert bruke standard funkelementer. I tillegg kunne vi ikke komme unna at de faktisk fikk teltet til å ta av med sin versjon av Get up (I Feel Like Being A) Sex Machine.

Cory Henry & The Funk Apostles er rett og slett et suverent band. Her har Cory plukket fra øverste hylle av musikere og sangere, og satt sammen en gjeng som skjønner sjangeren. Det er delikat, det er rytmisk perfekt, det er til tider monumentalt (som bandets versjon av 1999), og det er fullstendig spinnvilt.  Mot slutten av konserten slapp rett og slett ikke publikum taket på bandet, og det måtte to ekstranummer til før de på grunn av tiden måtte gi seg.

Foto: Andreas Jørgensen

Cory Henry & The Funk Apostles kom, prediket og vekket Moldejazz 2017 til live.

2017-man-CoryHenry-Parken-DSC 7303-Camilla Ivarjord Røsbak
2017-man-CoryHenry-Parken-DSC 7320-Camilla Ivarjord Røsbak
2017-man-CoryHenry-Parken-DSC 7211-Camilla Ivarjord Røsbak
2017-man-CoryHenry-Parken-DSC 7358-Camilla Ivarjord Røsbak
2017-man-CoryHenry-Parken-DSC 7337-Camilla Ivarjord Røsbak
Foto: Ruben Olsen Lærk

Besøkt 7 ganger
Previous post

De beste fotografiene fra mandag

Next post

All that jass & roll

Jan Inge Tangen

Jan Inge Tangen