Båten du kom for esnt til. Foto: Kjetil Valstadsve
Båten du kom for sent til. Foto: Kjetil Valstadsve

En helt vanlig dag på Hjertøya

Frivillige, artister og presse har alltid hatt Hjertøya-turen som et høydepunkt i løpet av uka. Vi bringer en liten billedreportasje fra øyparadiset.

Jazzfolket overnatter gjerne i sovepose for en plass i disse. Foto: Kjetil Valstadsve
Jazzfolket overnatter gjerne i sovepose for en plass i disse. Foto: Kjetil Valstadsve

Den vanlige rutebåten betjener jazzfolket i år, på grunn av ombygginger i havna. Den vanlige rutinen er at båten henger på kaia til den er full, for så å kjøre over til den andre siden og gjenta prosedyren. (Etter at folk har gått av der, såklart.) Men ikke i år – nå det er faste tider. Ikke lett for jazzfolket å forholde seg til.

Foto: Kjetil Valstadsve
Foto: Kjetil Valstadsve

Hjertøya lever også sitt eget liv når det kommer til bytte av penger mot varer og tjenester. Tidligere har jazzende øyfarere gjerne latt seg overraske over at eneste godtatt valuta er kalde harde kontanter, og lidd en sakte tørkedød. I år, derimot, nekter de å ta imot papirlappene dine, og krever at du mestrer Vipps eller kontantløst – unnskyld, tæpping. Igjen en utfordring.

Det er nettopp slike detaljer man har pressesjefen til for å finne ut av på forhånd, slik at man er selvhjulpen der ute.

Ikke røyk her heller. Foto: Kjetil Valstadsve
Ikke røyk her heller. Foto: Kjetil Valstadsve

På grunn av tørkeperioden og det faktum at nasjonen nå er knusktørr ned til grunnfjellet, er det totalt røykeforbud på hele øya. Med tanke på røykesuget i jazz-demografien og den generelle evnen til å mestre diverse avhengigheter, er det altså et spørsmål om tid før det hele går opp i røyk. Ta med i betraktningen svømmeferdighetene som de heller ikke er kjent for, og det blir klart for oss hvilken dødsforakt som utvises av disse øyfarerne.

Men la ikke dette skremme noen fra å melde seg som frivillig og nyte Hjertøyas muligheter. Neste år vil det sikkert hølje ned som vanlig.

Besøkt 57 ganger