Foto: Andreas Jørgensen

Young Voices: En sniktitt på morgendagens vokalkunstnere?

Et tettpakket festivalpublikum hadde samlet seg for å høre Young Voices i Parken. Og det med god grunn!

Vokalensemblet Young Voices er tett knyttet opp til moderensemblet Trondheim Voices, og er et «er et faglig utviklings- og rekrutteringstiltak for unge vokalister (15 – 23 år) i Midt-Norge med særlig interesse og talent for jazz og beslektede musikkformer.» slik de beskriver det på hjemmesiden. Med andre ord er det et litt annerledes vokalensemble for ungdom, som jobber med søkende musikk og dertilhørende strategier.

Iver Bogen. Foto: Andreas Jørgensen

Young Voices slipper betimelig nok EP’en «Meditation» samme dag som de står på scenen i Alexandraparken. EP’en består blant annet av flere egenkomponerte låter, som vi også får høre i løpet av konserten. De følger opp åpningsnummeret – et selsomt arrangement av barnevisa «Alle fugler» – med ei poppete låt fra den nye EP’en. Konserten fortsetter med flere selvskrevne låter, og innslag av i a capella-klassikere, som Beach Boys’ «God Only Knows …».

Hanna Gravdal. Foto: Andreas Jørgensen

Noen av låtene er akkompagnert av pianospill, men hovedsakelig  har de tatt friske vokalarrangement som løftet mange av låtenes noe mindre spennende infrastrukturelle klisjéer. Det er tydelig at dette er et ensemble som med åpne ører jobber for å utforske hva musikken kan romme, og et ensemble som er viktig for å foredle unge improvisasjonstalent på et tidlig stadium. Senere i kveld får vi høre hva Trondheim Voices har å by på klokken 20 på Teatret Vårt, og dermed hvor noen av Yong Voices kan komme til å ende opp i framtiden. Det blir spennende å se!

Marina Wiggen (sang), Iver Bogen (sang), Hanna Melkild Wergeni (sang og piano), Hanna Gravdal (sang), Line Tandberg (sang), Jenny Westrum-Rein (sang og piano), Mari Jystad Halse (sang). Leder: Marita Røstad (sang)

 

 

Besøkt 264 ganger