Knut Borge gjen­opp­stått i Alexandra­parken!

Det er slutt på de tider da NRK fylte Moldejazzen med store fjernsynsbiler og myriader av teknikere og reportere som skulle dekke festivalen.

I 2019 er NRKs tilstedeværelse likevel ganske stødig, med timelange innslag hver dag i Alexandraparken, i regi av Tine Skolmen og NRK Jazz.

Fredag var den uforliknelige lulesamiske artisten Marja Mortensson på besøk, i duo med blåserfantomet Daniel Herskedal. Mortenson var også på plass under soloppgangskonserten Break Of Day klokken 7.00. På spørsmål om det var stritt å være oppe og synge så tidlig, repliserte Mortensson at hun de siste ukene har stått opp 3 om morgenen hver dag for å melke reinkalvene, så det var ikke noe problem.

Mortenssons helt unike stemme ble sammen med Herskedals eminente tubaisme en magisk opplevelse.

Så fikk vi den reneste Knut Borge-revival i parken, der programleder Tine Skolmen spilte deler av tidligere Alexandrapark-sendinger med vår alles hjertens kjære jazzorakel, og delte minner om hva Knut var og sto for.

Knut var en jazznerd på sin hals, men sannsynligvis den eneste jazznerd som presterte å bli elsket av absolutt hele folket. Applausen etter innslagene med ham i dag tyder på at han er meget godt husket og ikke minst savnet.

Vi lyser fryd over hans minne.

Jon Larsens opplysninger om at han nå skal legge opp som string swing-gitarist ble mottatt med måpende blikk over hele parken. At Jon Larsen spiller gitar i Hot Club de Norvege er jo et vitenskapelig faktum på linje med at solen går opp hver morgen. Men nå har Larsen altså etter eget ønske turnert ferdig – 60 konserter til i år og så vil han vie sin tid til forskning på stjernestøv. Det ryktes at en meget ung og talentfull gitarist vil overta Jons plass, men hvem det er skal vi ikke røpe her.

Øst-Norsk Jazzsenters vokalsatsing Young Voices hadde slått seg sammen med Ung Vokal og sto for åpningen av sendingen. De avsluttet også det hele med en improvisasjon det står respekt av. Undertegnede har ikke hørt så fete vokale cluster-akkorder siden han selv var tenor i kommunistenes kor.

Parken er helt klart en folkekjært punkt på Molde-programmet. Et sted for folk å møtes, med plasser foran både for de intenst lyttende og bak for de mer skravlekjære. Knapt en sitteplass var å oppdrive denne fredagen, og røykeforbudet av året er helt på sin plass – når folk sitter så tett. Så vi får også her si:

Vel blåst!

Besøkt 334 ganger