Molderosen 2020: Pingen. Foto: Hogne Bø Pettersen

– I e rørt! Molderosen til Pingen

 – Dette må være verdens mest fortjente molderose!

Festivalsjef Hans-Olav Solli satte ord på det alle de tilstedeværende følte da Per Inge Hansen, av alle jazzentusiaster bedre kjent som Pingen, mottok årets Molderose i en alder av 79. Siden så mye er snudd om på i årets festival fant overrekkelsen sted under åpningsarrangementet mandag ettermiddag på Plassens tak. Pingen gikk selv til et visstnok uvanlig skritt for en moldenser i moden alder; Han uttrykte følelser og utbrøt spontant: I e rørt! Hadde jeg visst om detta, hadde jeg tatt en ekstra runde med barbermaskina, sa han til langvarig, varm applaus fra de frammøtte.

Molderosen 2020: Pingen. Foto: Hogne Bø Pettersen

Utdelingen var ellers en tributt av rosekomiteens mangeårige sekretær, og en kulturell varde i byens festivalhistorie, Bibben Gust Fagerstrøm, som gikk bort i slutten av mai, 92 år gammel. Bibben satte alltid sin ære i å undertegne sin korrespondanse med navnet sitt etterfulgt av postfikset IMR – innehaver av molderosen. I alle år holdt Bibben orden i sysakene, og oppdaterte løpende skiftende adresser, e-poster og telefonnumre.

Fra juryens begrunnelse for å gi Pingen molderosen henter vi følgende:

I boka «Jazz i Molde» av Terje Mosnes, som omhandler de 20 første festivalene, er det et intervju med Otto Christian «Kikkan» Sættem, der han beskriver hvordan ideen om en festival ble unnfanget en høstkveld på slutten av 50-tallet. Sammen med Kikkan denne kvelden var årets molderosekandidat – en ung journalist og fotograf, som i tillegg selvsagt også var en ihuga jazzentusiast. Planene ble lagt, den gode tanke skulle realiseres. Kandidaten ble senere sentral i styret i Storyville Jazz Club, som i de første årene sto som arrangør av Moldefestivalen. Han var styremedlem, nestleder, sekretær og faktisk også revisor i klubben i denne perioden. Og vi merker oss at jazzinteressen fremdeles er til stede – han er ofte å se på arrangementene til Storyville, og selvfølgelig en selvskreven gjest på alle festivaler.

Vi stiller oss i gratulantenes rekker.

 

Besøkt 408 ganger