Espen Reinertsen. Foto: Camilla Grunewald

Årets jazZtipendiat går til Espen Reinertsen

Før Sekstetten til Sidsel Endresen gikk på scenen i Teatret vårt, ble det klart at Espen Reinertsen blir tildelt årets arbeidsstipend i regi av Midtnorsk jazzsenter, Moldejazz og Sparebank 1
I juryens begrunnelse heter det blant annet at Reinertsen “over lang tid [har] vist seg som et stort talent og en spennende instrumentalist og komponist. Kandidaten har over tid utviklet ulike spilleteknikker på sitt instrument gjennom over 150 konserter rundt om i verden; i ulike musikalske konstellasjoner og formater med både norske og internasjonale musikere.”

Reinertsen, bosatt i Oslo, født 1979 og utdanna fra Jazzlinja på NTNU, kjenner vi fra blant annet Streifenjunko (duo med trompetist Eivind Rønning) og Christian Wallumrød ensemble. Saksofonisten, som det neste året vil jobbe tett med Trondheim jazzorkester, lover “å utforske klangbasert improvisasjon i et stort ensemble og la blåsere og klangelementer få en bærende og vesentlig rolle i musikken, som i form vil ligge nærmere en del eksperimentell popmusikk enn instrumentalmusikk og jazz.”

Besøkt 50 ganger