Fra venstre: Lars Petter Bjerkeset, Runar Fiksdal, Pål Gunnar Fiksdal, Jørn Inge Frostad, Magnus Drågen, Knut Marius Djupvik, Kristian Frøland, Chriss Rune Olsen Angvik, Martin Tollesbøl og Kristoffer Tokle

Det hotteste bandet i parken?

I kveld går Red Hot på scena i Alexandraparken for syvende året på rad.

Og for noen timer siden tikka det inn melding om at det også dette året er utsolgt, og festivalsjef Anders Eriksson har fått den tirsdagskvelden i parken som han håpet på.

Medlemmene i Red Hot møttes på videregående, på musikklinja, der samtlige delte en lidenskap for soul og funk, og annen bluesbasert musikk fra 60- og 70-tallet. I dag er bandet utvidet med tre musikere, fra åtte til elleve. Bandet har delvis forandret musikksjanger, og beveger seg mer og mer mot ren pop.

Red Hot
Red Hot. Foto Camilla Grünewald

– Men “pakka” Red Hot er den samme, sier Runar Fiksdal, som med det bekrefter at de fremdeles er det rocka blues-jazz bandet som alltid leverer med fullt trøkk. Red Hot jobber for tiden med en ny, som de vil prøve å få ut til jul. En plate som vil bestå av egenproduserte pop- og R&B-låter. Øvingen frem mot den vil foregå i ulike ferier i Tomrefjorden, og selve innspillinga vil skje på Giske.

Så måtte jo spørsmålet komme: Har Knut Marius Djupvik sin seier i “The Voice” medvirket til en oppsving i Red Hot sin karriere.
– Vi ser nok noen nye i publikum, og det er en del hylende 14 åringer foran scena…
I Alexandraparken i kveld stiller bandet med nesten bare egenskrevet materiell.

Besøkt 155 ganger