Dagens frivillig

Dagens frivillig-07-2
Molde Hipp Hoppers Marching Band

Marion Røsandnes jobber som frivillig på sin 14. festival – sånn omtrent. Hun deltok som frivillig i sin første festival da hun var 16 år som musikant i Molde Hipp Hoppers Marching Band i 1995, forløperen til dagens Jazzlogen. Siden da har hun jobbet som kokk på funksjonærkroa, på MR-kontoret og som MR på Bjørnsonhuset.

De siste tre årene har hun vært MR for Artist in residence, for artistene Holland, Molvær og Balke, mens hun i år er tilbake som MR på Bjørnsonhuset.

MR er en forkortelse for Music Relations, ved å være MR har hun ansvar for artistene fra de kommer til de drar. Hun sørger for at de kommer seg dit de skal være, at de kommer seg fram til hotellet, til konsertlokalet, til backstage. Hun har også et ansvar for at artistene har det de trenger backstage og ellers. En gang måtte hun hente et strykejern rett før et band skulle gå på scenen.

Dagens frivillig-07-3
Marion med jazz-t-skjorten fra 1995

Noen dager er utfordrende. Hun synes for eksempel at det alltid er spennende å møte en artist for første gang. Noen av de får hun et veldig godt forhold til, og de kjenner henne ofte igjen neste gang de møtes.

Jobben går igrunn ut på å ”være seg selv, være imøtekommende, tilgjengelig og ha en det-her-fikser-vi-holdning”. Smil, stil og smidighet er mottoet til Team Bjørnsonhuset som hun jobber sammen med under festivalen.

Besøkt 36 ganger