Sjelfull stemning på Storyville med Oh!
Sjelfull stemning på Storyville foto: Camilla Grünewald

Neo-soul fra Tromsø

“Norwegian boys can never make money singing neo-soul.”
Med den bekreftelsen setter bandet OH! standarden for sin konsert under fanen Unge Produsenter på Storyville torsdag ettermiddag.


Unge produsenter er et opplæringsprosjekt innen konsertproduksjon, initiert av Moldejazz og i samarbeid med de regionale jazzsentrene. Deltakerne, som er i alderen 18-25 år, kom etter mange og lange samtaler fram til at neo-soulbandet Oh! fra Tromsø var verdt å satse på. Med et Storyville pyntet med lys i iskuber på bordene og flittig bruk av røykmaskin, var stemningen satt for en soulkonsert med sjangertro musikere, godt innstudert og med backing av god lyd. Spesielt lyden på skarptromma kom godt fram. Det er sjelden dette vektlegges nok i norsk produksjon.

Bandet er stødig, tilstede og tydelig fornøyd med å få muligheten til å spille på Moldejazz. Vokalist Frode Larsen er en god kommunikator og får publikum med seg med den typiske “tromsiske” humøret. Disse gutta er unge, og har valgt en sjanger som er utypisk norsk. Om du ikke er sikker på hva jeg mener, så kjenner du sikker til artister som Erykah Badu og D’Angelo, som kanskje blant de mest representative for denne sjangeren.

Oh! ble i februar kåret til “ukas urørt” på NRK P3 og debutskiva deres Stereosoul som nylig kom ut, blir hyllet av en unison musikkpresse. Samarbeidet med Unge produsenter, mener jeg bærer frukter. Det ble levert et helhetlig uttrykk, med god lyd, bra lys og videoproduksjon. Nok en gang må en kunne påpeke at Moldejazz , og de samarbeidende institusjonene, gir unge, norske talenter en mulighet til å vise fram sine iboende kvaliteter – nå også på produksjonssiden.

Besøkt 78 ganger