Birdland, New York
Birdland, New York

Dagens jazzankedote: torsdag

Hver dag leverer vi én jazzanekdote fra Bjørn Stendahl og Petter Pettersson kommende bok.
Tor Hultin og Per Nyhaug satt på Birdland i New York en gang på 1950-tallet, for å høre på Count Basie-bandet. Få, om noen norske musikere, har hatt et så intenst og inderlig forhold til Basie-bandet og dets rytmiske driv, som Per Nyhaug. Da konserten startet og Basie-maskinen begynte å rusle og gå, skotter Tor bort på Per. Han var ildrød, nærmest lilla, i ansiktet og helt oppslukt. Han dultet til Tor, og hvisket: – Tor – lat som ingenting!!!

Les også intervju med Bjørn Stendahl om boka.

Alle Fire Flates lesere inviteres herved til å finne en sløy tittel til boka, ettersom det ikke er på plass ennå. Send ditt forslag til post@fireflate.no innen fredag 18. juli kl. 20! Har du flere forslag, send gjerne alle.

Besøkt 37 ganger