foto: Jan Granlie

Kreutzbergjazz

I fjor fikk bassisten Dan Petter Sundland Sparebank1 SMNs Jazztalentpris. En slik pris innebærer at han må gjøre «takk for prisen»-konsert på Moldejazz året etter.

Til ettermiddagskonserten fredag på Storyville, hadde han med pianisten Antonis Anissegos, saksofonisten Phillipe Gropper og trommeslageren Steve Heather, alle bosatt i Berlin.

Det berlinske jazzliv har de senere årene fått et svært internasjonalt innslag av musikere. Flere norske musikere har valgt å bosette seg i byen, og på de mange klubbene i byens ytterkanter kryr det av internasjonale, unge musikere.

Musikken vi fikk servert denne ettermiddagen var åpen og fri. De fire musikerne hadde tydeligvis god kjennskap til hverandre, for kommunikasjonen var nærmest perfekt. Saksofonisten Phillipe Gropper spiller med en robust tone i hornet, og han bruker alle tenorsaksofonens muligheter. Pianisten Antonis Anissegos veksler mellom elpiano og akustisk, og særlig da han trakterer elpianoet, synes jeg bandet får et originalt og flott uttrykk.Trommeslageren Steve Heather er den som løser opp og som med sine mange perkusjonsinstrumenter gjør lydbildet variert og fint. Og bakerst ruver Dan Petter Sundland med sin elbass. Han spiller elbass som om han hadde en akustisk bass mellom hendene, noe som gjør det visuelle interessant. Han har en lyd i elbassen som jeg ikke kan huske å ha hørt siden sist jeg hørte Steve Swallow i Carla Bley Trio på Victoria, Nasjonal Jazzscene i fjor.

Tilsammen blir dette en svært interessant affære. Jeg håper dette bandet får mulighet  til å spille mye mer sammen i årene framover, for dette var lovende!

(Konsertanmeldelsen er basert på de første 35 minuttene av konserten)

Besøkt 15 ganger