Mosaikk på Bjørnsonhuset

Terri Lyne Carrington er et kjent navn i jazzmiljøet. Hun har samarbeidet med navn som Stan Getz, Herbie Hancock og Wayne Shorter. På Moldejazz 2014 stiller hun med sitt eget prosjekt Mosaic.

Carrington er både trommeslager, komponist og produsent på denne utgivelsen og har fått med seg et stjernegalleri av musikere.

Konseptet er vakkert og rytmisk, kanskje det man kan kalle mainstream, uten de helt store overraskelsene, men det funker. Spesielt setter jeg nok pris på vokalen til Lizz Wright, som kommer helt fra dypet. Det er sjel i den stemmen. De spiller ikke bare musikk fra Mosaic, men har også valgt å plukke noen låter fra andre artister. Spesielt må jeg trkke fram en nydelig tolkning av Nick Drakes “Three hours”.

Lizz Wright med sjelfull sang i Bjørnsonhuset fredag.  foto: Camilla Grünewald
Lizz Wright med sjelfull sang i Bjørnsonhuset fredag.
foto: Camilla Grünewald

Konserten er pen, jevnt over. Den tar aldri helt av, men det skal den heller ikke. Musikerne leverer det de skal, er pyntet og ser bra ut. Terri er stødig som bandleder og selvsagt får hun vist sine kvaliteter ved flere anledninger. Teknisk sett er det jo deilig å se en slagverker som har et så stort omfang uten å gjøre så mye ut av seg selv.

Alt i alt er dette en god representant for amerikansk soul-jazz.

 

Besøkt 21 ganger