Mopti med Bendik Baksaas. Foto: Camilla Grünewald
Mopti med Bendik Baksaas. Foto: Camilla Grünewald

Avantfunk

Gårsdagen blei innleda med den spennende kvintetten Mopti som kom, så og vant JazzIntro-prisen i Molde for to år siden. Nå har bandet tatt ytterligere steg etter debut-skiva “Logic”, og de presenterte helt nytt stoff for oss sammen med DJ-en og elektronikkvirtuosen Bendik Baksaas.

Trompeter Kristoffer Eikrem, sopran- og tenorsaksfonist Harald Lassen, gitarist David Aleksander Sjølie, bassist Christian Meaas Svendsen og trommeslager Andreas Wildhagen er både hver for seg og kollektivt noe av det ypperste kongeriket har å by på innefor moderne. Med Mopti, som jeg på mange måter opplever som dette tiårets svar på 80-tallets supergruppe Masqualero med Andersen, Balke, Brunborg, Christensen og Molvær, så skaper de stadig nye landskap, og sjøl om musikken til tider er løs, så er den også kraftig strukturert.

Mopti med Bendik Baksaas. Foto: Camilla Grünewald
Mopti med Bendik Baksaas. Foto: Camilla Grünewald

På det heftigste gir Mopti oss en en egen type avantfunk de er heilt aleine om. Assosierte Bendik Baksaas gir bandet, og oss, en ytterligere dimensjon og sjøl om Mopti kan være krevende og utfordrende, så er det et band med masse potensial og med mye substans til den som gidder å ta utfordringa.

Besøkt 29 ganger