Foto: Kjetil Valstadsve

Loveshack sa det best: Jump!

Det ble en perfekt start, da festivalen tjuvstarta i Alexandraparken og på Løkta lørdag kveld .

Du veit hva du får av D’Sound – pop/soul av ypperste merke. Den som liker denne typen soft populærmusikk finner ikke noe bedre alternativ her til lands. Og Simone kan jo sjarmere enhver i senk, også den som til daglig foretrekker andre, og kanskje mer “rufsete” musikksjangre.

Loveshack spilte borti gata, på Løkta – og der blei det liv, rai rai! Og ja; de vågde seg til og med på Levva Livet! Om det kan by på utfordringer, for å si det på politikerspråk, å opptre som et reint coverband? Gjett om – og hvis jeg bare hadde  vært til stede under feilskjærene Life is Life og Boys Boys Boys, så hadde jeg avskrevet denne gjengen på flekken. Men de kan så mye mer!

Det er ikke lett å spille AC/DC, ei heller Midnight Oil, Van Halen eller U2. Men dette låt så tett opp til originalen at … Ja, du skjønner hva jeg mener. Om jeg ikke hadde stått ved Moldefjorden, vel vitende om at jeg så fem norske musikere, så hadde jeg trodd jeg var et helt annet sted, og at jeg hørte et helt andre band.

Hvis jeg ikke tar helt feil, var arrangementet på Løkta annonsert som et slags fotball-nachspiel/vorspiel. De som kom dit for å hente fotballautografer må imidlertid ha gått skuffa hjem. Etter katastrofen mot Haugesund var det åpenbart ingen i Molde FK som fant grunn til å oppsøke allmuen. Forståelig nok. For byens ve og vel under festivalen, får vi håpe dei blåkvite varter opp med helt andre takter førstkommende tirsdag og lørdag.

Nok om fotball, uten at jeg dermed lover en fotballfri festivalavis. Det jeg ville si i denne omgang, var at festivalen som sådan fikk en knallstart med D’Sound og Loveshack. Så får vi håpe Robert Plant, Veronica Maggio, Nils Petter Molvær, Mats Gustafsson, Dee Dee Bridgewater og alle de andre stjernene har bestemt seg for å gi oss den festivalen vi lenger etter.

Her i Fireflate har vi forlatt startblokkene. Og herfra og ut veit du hvor du får det som er verdt å vite om Moldejazz 2015. Velkommen skal du være!

 

Besøkt 33 ganger