Foto:Camilla I. Røsbak

Finstemt fra Neset

Til en nesten fullpakket sal introduseres publikum for “en av Norges, Europas, verdens mest lovende saksofonister” – nemlig Marius Neset.

Med seg har Neset Ivo Neame (tangent), Jim Hart (vibrafon og marimba), Petter Eldh (bass) og Anton Eger (trommer og perk); en veldig engasjert og entusiastisk gjeng på scenen med andre ord. De spiller hovedsakelig fra albumet Pinball som kom ut i januar; Pinball, Odes of You, World Song (Part 1 & 2), Aberhonddu m.m. De spiller også noen eldre sanger, som Sane fra albumet Golden Xplosion.

Dette er deres første konsert sammen i Norge, og Neset påpeker at det er veldig “kjekt og spesielt” at det er nettopp i Molde dette skjer – i tillegg til at det er “helt fantastisk å spille en så utrolig tidlig konsert.” Og det var det jo, for rett etter kl 14:00 satte de i gang.

Marius Neset. Foto: Camilla Grünewald
Marius Neset. Foto: Camilla Grünewald

Musikken fra Pinball er veldig melodiøs og har en fin klang. Neset har nok rett når han påpeker at albumet er forskjellig fra andre album fordi mange av sangene har en ”very singable and memorable melody”. Formiddagens musikalske landskap er alt fra rolig og avmælt til upbeat og asymmetrisk. Bandet spiller godt sammen, men av og til føler jeg at Hart forsvinner litt i de andres musikk. Ellers er det en flott fremvisning av deres musikalske egenskaper – både solo og i kollaborasjon. Neset spiller flott på både sopran- og tenorsaksofon, men et høydepunkt for meg var når han nærmest beatboxet på tenorsaksen og Eger akkompagnerte på trommer. Dette skapte en spennende rytme med en tribal-lignende følelse. Den rolige pianospillingen som senere overlappet denne rytmen skapte en spennende sound.

Til stor applaus kommer de tilbake ut på scenen og sender oss avgårde med et nydelig ekstranummer. Alt i alt forventet jeg kanskje litt mer, med tanke på at Neset sammenlignes med Garbarek og Brecker, men absolutt en behagelig start på tirsdagen!

Besøkt 31 ganger

One comment

  1. Vet ikke hva anmelder Røsbak følte manglet. For meg var dette en fantastisk opplevelse klokka to på ettermiddagen. Vidunderlig blanding av gode komposisjoner og fri teknisk briljanse. Vidunderlig. Fra det underkomponerte liksomkreative kjedsomhetshelvetet til TRJ, til den musikalske himmel på under ett døgn. Takk til Marius Neset og bandet hans!

Comments are closed.