Josh Redman photographed in Oakland, CA December 13, 2012©Jay Blakesberg
Foto: Jay Blakesberg

Festivalakademiet: Joshua Redman

Tenor- og sopransaksofonisten Joshua Redman spiller i Teatret vårt på Plassen torsdag kl. 20 med trioen The Bad Plus, et samarbeid som har pågått i over fire år. Men før det, nærmere bestemt torsdag kl. 13, vil han holde en «master class» i lokalet Veøy i tredjeetasjen på Alexandra hotell. Dette er ikke en del av de dagvise festivalakademiene, der Bjørn Stendahl inviterer til en samtale – denne master class’en er Joshua Redmans eget opplegg, er i stor grad rettet mot musikere og musikkstudenter, men er også høyst interessant for «vanlige» jazzinteresserte. Stendahl vil bare introdusere ham, og om nødvendig styre spørsmål fra salen.

Joshua Redman er godt kjent i det norske jazzmiljøet, var «artist in residence» i Molde i 2006, og har samarbeidet med blant andre Trondheim Jazzorkester, Eirik Hegdal og Ola Kvernberg. Han har selv lite formell musikkutdannelse (han siktet opprinnelig mot en universitetsutdannelse i sosiologi), men det å være sønn av den berømte tenorsaksofonisten Dewey Redman (kjent fra samarbeid med bl.a. Ornette Coleman, Charlie Haden, Keith Jarrett og Don Cherry – huskes godt fra Moldeopptreden med «Old and new dreams») har naturligvis gitt unge Joshua en rekke gode impulser.

22 år gammel (i 1991) slo han igjennom som vinner av den internasjonale Thelonious Monk-konkurransen, har deretter ledet egne band, samt gjort karriere i selskap med Jack DeJohnette (i festivalakademiet på onsdag), Elvin Jones, Joe Lovano, Paul Motian, Milt Jackson, McCoy Tyner, Cedar Walton, Chick Corea, Brad Mehldau og mange andre – samt sin far.

I Veøy-salen vil denne erfarne 45-åringen høste fra sin viten og erfaring, gå inn «bak» musikken og teknikken og gi oss momenter fra en musikers interessante ståsted. En master class med Joshua Redman vil avgjort være en begivenhetsrik og innsiktsfull opplevelse. Gratis adgang.

Besøkt 44 ganger