From Chicago with Love!

Kurt Elling starter sin musikalske reise denne kvelden med låten Come Fly With Me. På scenen foran meg står en kar i flott dress og spisse sko. Kurt Elling er uten tvil en av jazzens største mannlige vokalister. Med en stemme som fint kontrollerer fire oktaver, og med en innlevelse som får publikum til å bare nyte denne vokalprestasjonen og slappe av, innfrir Elling denne kvelden.

Den siste platen Passion World er en plate som Elling har brukt 20 år på, dette fordi det er komposisjoner han har laget i møte med ulike mennesker han har møtt på ulike steder på turneene sine. Det ble en kjærlighetsplate, og sangene på dagens konsert var i stor grad hentet fra denne platen. Vi fikk oppleve kjærlighetssanger på ulike språk og med ulike utrykk. Fra mannen fra Skottland med kjærlighetssorg, Loch Tay Boat Song, til damen fra Latin Amerika med den samme sorgen, Si Te Contara.

Elling har med seg fantastiske musikere som er med på å løfte fram den mektige stemmen, men dette er også selvfølgelig en mann som fint kan være sine egne instrumenter ved hjelp av stemmen. Det får vi også oppleve i løpet av den en og en halve timen denne konserten varer. Vi får oppleve Kurt Elling innom fire oktaver, vi hører han beatboxer og vi får se og høre han spille saksofon ved hjelp av stemmen sin. Og når denne legendariske jazzstemmen møter vår egen jazzdronning Silje Nergaard tar konserten seg opp enda noen hakk. Silje Nergaard som startet sin karriere på en scene på Moldejazz vil alltid ha en tilhørighet her i byen. På hennes siste plate Chain Of Days synger Silje Nergaard og Kurt Elling en duett, The Dance Floor, og det var denne låten de startet med, og som de sang sammen for første gang i kveld.

Etter denne låten sang de en låt fra Ellings Passion World igjen – og det var alt fra Nergaard! Mange ble nok skuffet da hun gikk av scenen etter bare to låter. For noen av oss var nok dette vokalsamarbeidet noe vi så fram til, og så var det over alt for raskt. Videre fikk vi høre mer Frank Sinatra, og avslutningsvis kom låten Nature Boy i Kurt Elling-versjon, med et mye høyere tempo enn mange av oss er vant med.

– Min jobb er å gi dere musikk dere vet dere får, og stoff dere ikke visste dere kunne få, sa Kurt Elling.

Og det var det vi fikk. Ingen kan forberede seg på slike vokalprestasjoner, og publikum reiste seg og applauderte i det Kurt Elling gikk av scenen. En applaus som selvfølgelig brakte han inn igjen til et ekstranummer, uten band men med sitt eget fantastiske instrument. Og publikum kunne gå hjem denne andre dagen i jazzen med en følelse av ro og harmoni etter en kjærlighetstur rundt om i hele verden.

Besøkt 47 ganger