Foto:Camilla I. Røsbak

Dee Dee – it’s showtime!

Irvin Mayfield: – She’s the best living jazz singer! The prettiest of them all! The most sexy woman in the world! Dee Dee Bridgewater!

Vel vel, vil jeg si. Men for all del; dette skulle være en jazzopplevelse for folk flest. Og folk flest fikk nøyaktig hva de var kommet for. 65 år gamle Dee Dee Bridgewater kan sjarmere ethvert mannfolk i senk, uavhengig av alder – og hun veit nøyaktig hvilke strenger hun skal spille på. Dee Dee Brigdewater er show, og hun serverer et jævlig bra show.

Hun leverer Duke Ellington-komposisjonen Mahalia Jackson udødeliggjorde – Come Sunday, opprinnelig presentert som en del av suiten Black Brown and Beige. Det låter stilreint, helt etter boka – før de går over i et Mardi Gras-tjo-og-hei-og-hoppsasa-nummer. “Når vi spiller dette for et norsk publikum”, sier orkesterleder Mayfield – “så pleier alle å kle seg nakne! Feel free! We are an open-minded orchestra!”

Skjønner? Show. Dee Dee stiller i gullfarga platåsko av altitude Abba. Har du forresten noen gang tenkt over at nesten alle de typiske New Orleans-låtene i sin natur er tregreps-blues?

Foto: Andreas Jørgensen
Foto: Andreas Jørgensen

Det fineste øyeblikket i konserten kommer med den vakre balladen I Love You, mesterlig introdusert på engelsk-fransk. Det blir liksom noe spesielt, når Dee Dee Bridgewater sier je t’aime …

New Orleans Jazz Orchestra er et veldig bra, tradisjonelt storband. Under ledelse av trompeteren Irvin Mayfield gjør de sine saker finfint som kollektiv, og det trekker faktisk ikke mye ned at bandet er uten fremragende solister.

Konserten rundes av med en låt verken Frank Sinatra, Tony Bennet eller Nat King Cole ville ta i – men som skulle komme til å bli en slags signaturmelodi for en annen gigant i jazzhistoria, Louis “Satchmo” Armstrong: What a Wonderful World.

Jeg har en følelse av at godeste Mayfield har misforstått tittel og tekst en smule, men alt var uansett greit da bandet vandra ut til tonene av John Lennons Norwegian Wood. Forresten, når jeg tenker meg om – kanskje Mayfield simpelthen har skjønt hvordan Lennon kunne tenkt seg å behandle en 20 år gammel Dee Dee Bridgewater?

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 35 ganger