Foto: Camilla I. Røsbak

Can you dig it?

Dette var spørsmålet fra Robert Plant til alle de som tok turen til Romsdalsmuseet – og publikum svarte veldig klart i form av jubel, klapp og hyl: Yes, we can!

Etter å ha tuslet samlet opp til Romsdalsmuseet kikket jeg og mine medpresseakkrediterte inn på plassen. På alle mine år i Moldejazzen, hadde jeg aldri sett så lite folk i Romsdalsmuseet. Ikke engang i fjor, da det høljet (!!) ned. Men – det varte ikke lenge, for folk strømmet til når Porter var på scenen. Mens Porter, Crawford, Harold, James og Satoh var på scenen bygget stemningen seg opp. Hele seksjonen foran meg svaiet, danset og sang med musikken (dog, den fantastiske innlevelsen i musikken kan være basert på at alle foran meg var medlemmer av Oakland Interfaith Gospel Choir). Det skadet heller ikke at solen titter frem!

Stemningen ble bare bedre og bedre. Plant og hans Sensational Space Shifters kom på som andre del av konserten, og slo godt an hos publikum. Flere danset og sang, mens andre digget forsiktig til rytmen. Det eneste misfornøyde fjeset jeg så var en ensom person i knallgule støvler som ikke fant følget sitt – heldigvis lyste hun også opp da hun ble gjenforent med sine kjære og kunne nyte musikken i godt lag.

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 69 ganger