Heida Karine Mobeck (t.v.) og Anja Lauvdal. (Foto: Andreas Jørgensen)

Norges største jazzpris til Skrap

Duoen Skrap, som består av tubaist og designer Heida Karine Johannesdottir Mobeck (28) og pianist Anja Lauvdal (28), har fått Sparebank 1 JazZstipendiat for 2015. Mobeck er fra Trondheim og Lauvdal fra Flekkefjord. Prisen gir mulighet til å skape en ny produksjon sammen med Trondheim Jazzorkester som skal fremføres under neste års Moldejazz.

I juryens begrunnelse heter det at duoen Skrap lenge har vært et kraftsenter for ny norsk improvisasjonsmusikk. Mobeck og Lauvdal har plukket opp tråden etter de store improvisasjonskollektivene fra 60- og 70-tallet, og blander ulike sjangre som impro-, jazz-, støy- og folkemusikk. Duoen representanter en ny generasjon unge norske musikere som gjennom sin utforskende holdning overskrider kjente musikalske båser, og som også opphever de tidvis fastlåste kjønnsrollene innen jazzmusikken.

Bestillingsverket Skrap skal fremføre sammen med Trondheim Jazzorkester under Moldejazz 2016, har fått arbeidstittelen “Eklektisk Verk”. Stipendiatordningen er på hele 200.000 kroner. Årets tildeling er den 9. i rekken, og blant tidligere stipendiater kan nevnes Stian Westerhus (2010-11), Marius Neset (2011-12), Albatrosh (2012-13) og Kristoffer Lo (2013-14).

Foruten Sparebank1 SMN, legger også Midtnorsk Jazzsenter og Moldejazz inn betydelige ressurser i ordningen.

Fireflate gratulerer på det varmeste.

 

Besøkt 100 ganger