Herskedal tok i 2015 Molde Domkirke med seg inn i sin verden - nå er han tilbake med nytt album! (Foto: Andreas Jørgensen)

Ta toget med Daniel

Takk, Daniel. Takk for tonen din, takk for komposisjonene, takk for tilstedeværelsen og den lune humoren. Jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatten for det du og musikerne dine gjorde i Molde Domkirke fredag kveld.

En mer eller mindre fullsatt kirke tok godt imot en av byens kanskje største talenter, nå etablert som et navn i jazzverdenen. Daniel Herskedal med hans Slow Eastbound Train har høstet strålende kritikker – ikke bare i Norge, men i store deler av verden. Musikken har et sørlig og østlig særpreg, med inspirasjon fra både  syriske, russiske og balkanske tonearter og rytmikk.

Med seg har Daniel et orkester bestående av Helge Lien på piano, Helge Andreas Norbakken på perkusjon, og en strykergruppe bestående av Ragnhild Lien og Daniel Lazar på fiolin, Isa Caroline Holmesland på bratsj og Kaja Fjellberg Pettersen på cello. I kirkerommet kommer denne besetningen til sitt rett, og musikerne får vist seg fram med de kvaliteter de har.

Innimellom de store flatene kommer kammermusikalske innslag, gjennomkomponert og rett og slett riktig. Halge A. Norbakken driver dette fram med stødig hånd. Han er et syn i seg selv, med kontroll på så mange forskjellige instrumenter.

Daniel Herskedal spiller tuba – som ingen annen spiller tuba. Jeg må nok en gang framheve tonen i instrumentet. Han utnytter alle fasettene det har å by på. Registeret er enormt, samtidig som varheten og musikaliteten skinner gjennom.

Daniel Herskedal var hjemme. Toget hadde sin viktigste holdeplass i Molde Domkirke – og publikum steg på, og ble med på turen.

Det er ingen bilder i dette galleriet.

 

Besøkt 33 ganger