Hedvig Mollestad solo, All Ears 2016.
Hedvig Mollestad solo, All Ears 2016. Foto: Kjetil Valstadsve

Blytung messing ved midnatt

I år kommer både Hedvig Mollestad Trio og Mats Gustafsson – fjorårets Artist in Residence – tilbake til Molde. Ved midnatt den tredje dag jazz, onsdag 20. juli, spiller de sammen. Vi aner at dette kan bli et av årets høydepunkt, så sikre deg billett først som sist.

Da Gustafsson herjet jazzen i fjor, var det én side av ham som jeg savnet, nemlig den rølpete rockeren. Gustafsson som improviserer tungt med Thurston Moore, eller som blåser ut en Zeppelin-cover med Cato Salso Experience, eller bare lager et helsikes leven med Ich Bin Nintendo. Og, ikke minst, Gustafsson som holdt på å rive et nylig ferdigstilt Teatret Vårt med Neneh Cherry og The Thing i 2012. Men nå er’n her igjen, og nå får vi kanskje endelige ferdigstilt det komplette bildet av fjorårets Artist in Residence!

Mats Gustafsson, Moldejazz 2015
Mats Gustafsson, Moldejazz 2015. Foto: Kjetil Valstadsve

Hedvig Mollestad Trio har levert tung instrumental jazzrock med tydelig jazz-skjær fra scenen i noen år nå, og har etablert seg i grenselandet østenfor jazz og vestenfor bluesrock. Her har Coltrane hatt like mye å si som de klassiske riffene til Tony Iommi i Black Sabbath, og en cover av Melvins pleier også å dukke opp. (Den er lett å kjenne igjen, det er den der alle synger.) I tillegg til all bluesen og jazzen er det klare innslag av prog og psykedelia i partier som flyter ut i lange, improviserte jazz-odysseer, noe som burde gi et rikt jordsmonn for Gustafsson å dyrke alskens ville vekster i.

Gustafsson var jo innom i fjor, men han ser vi gjerne flere ganger i uka, og trioen var sist på jazzen 2013 – så det begynner å bli på tide med et gjensyn med begge! Samtidig? Ja takk! Begge parter er kjent for sine energiske liveshow, og vi er spent på hvordan miksen blir. Men at det blir det en musikalsk opplevelse, det tør vi melde allerede nå.

Har du bestilt billett alt? Kjøp flere!

Besøkt 40 ganger