Foto: Petra Cvelbar
F.v. Susana Santos Silva, Kaja Draksler. Foto: Petra Cvelbar

Roer ned på Storyville

Den slovensk-portugisiske duoen Kaja Draksler (SL) og Susana Santos Silva (PT) avslutter Storyville-programmet på jazzlørdagen med kontemplative samtidsklanger. For en hardt prøvet lokalbefolkning og tilreisende musikkinteresserte som har jazza i seks tøffe dager, blir dette en glimrende anledning til å gire ned før kirketida.

Duoen ga ut plata This Love i fjor, og den er nok en god indikasjon på hva man kan forvente. Men som alltid med improvisert musikk, er det aldri godt å vite. Og godt er det – vi går jo helst på jazzkonsert for å bli overrasket.

Selv kjenner jeg bare til Santos Silva fra andre konstellasjoner, hvor hun alltid har overbevist med sitt trompetspill. For meg er det altså ingen vei utenom Storyville denne lørdagen. Hun spiller med autoritet, innlevelse og nerve, om man tar bare seg den tiden som trengs for å komme inn i lydverdenen hennes. Draksler, iallefall på plate, høres ut som hun har befolket samme verden siden – vel, så å si alltid. Samspillet mellom de to sitter som det skal, så ja, vi gleder oss.

Her er et opptak fra Kongsberg i år, i samspill med bla. Christian Meaas Svendsen, Håkon Berre og Christine Wodrascka:

Santos Silva har forøvrig sin egen Youtube-konto med mer video, og duoen har også en egen Tumblr-side for de som vil lese mer.

Besøkt 28 ganger