Ane Brun
Foto: www.anebrun.com

Ane Brun: – Moldejazz har betydd mye

21. juli står Ane Brun på scenen på Romsdalsmuseet. Hun skal dele denne kvelden med Esperanza Spalding og Joss Stone, men for Ane så er det bestandig spesielt å komme hjem til Molde. Les vårt intervju!

Etter mange år borte fra hjembyen, med sporadiske besøk som artist, er det igjen duket for et gjensyn. Siste albumslipp har ført til mye trilling av terninger, der de fleste har landet på seks. “When I’m free” er et lekent album som har gitt artisten Ane Brun flere strenger å spille på. Mange bemerker også nettopp at denne friheten ikke bare vises i musikken, men i hele scenepresentasjonen. Med seg til Molde har hun et orkester med hele syv musikere, som til nå har turnert i Europa. Når de entrer scenen på Romsdalsmuseet kommer de mer eller mindre rett fra Pori-festivalen i Finland.

Vi i Fire Flate har snakket litt med Ane om den kommende konserten, men også litt om forholdet til hjembyen Molde og Moldejazz.

Du er tilbake i Molde, på Moldejazz 2016 og på Romsdalsmuseet. Er dette en scene du trives på?

– Ja, jeg har veldig fine minner fra mine konserter der! Alltid fint å stå og se utover publikum og se om jeg kjenner igjen noen ansikter!

Det er lenge siden du flyttet fra Molde og Romsdalen. Hva betyr det for deg å få komme «hjem» igjen, som artist, men også som menneske? 

– Det er selvfølgelig spesielt å komme hjem og spille. Sist jeg spilte på museet hadde vi vårt backstage-rom i samme klasserom som jeg hadde i sjette klasse! Der hadde jeg ikke vært siden den gang, så det var en merkelig følelse! Jeg elsker å komme hjem til Romsdal, Molde og havet der ute. Jeg føler det i hele kroppen at denne naturen er det jeg kommer fra.

Molde Internasjonale Jazzfestival, hva har den betydd for deg, som person og artist?

– Det har betydd masse for meg, fordi jeg gjennom å vokse opp her har fått tilgang til veldig mange kvalitetskonserter gjennom hele barndommen og ungdomstida. Det har preget musikkinteressen min. Og mamma var jo veldig engasjert i noen år i jazzfestivalen, så vi hang med henne overalt. Jeg var også frivillig på festivalen flere år på rad, og det var veldig gøy!

Ditt siste album «When I`m free» har høstet fantastiske kritikker over alt. Mange peker på en utvikling, en slags evolusjon, der både musikken din og kanskje også det sceniske uttrykket har nådd et helt annet nivå. Hva tenker du om dette?

– Jeg er jo nysgjerrig på hvilke veier jeg kan ta med min stemme, min musikk og mitt uttrykk. Jeg har ikke lyst å gjøre det samme hele tiden, men vil utvikle meg gjennom å eksperimentere. Samtidig liker jeg å stoppe opp av og til og ta det helt tilbake til begynnelsen: Bare stemmen og et instrument, som piano eller gitar. Det finnes et fokus og en intimitet i det som jeg setter stor pris på.

På Romsdalsmuseet 21.juli skal du stå på samme scene som Joss Stone og Esperanza Spalding. Hva slags forhold har du til disse to?

– Dette er begge artister jeg har stor respekt for!

Konserten på Romsdalsmuseet 21. juli starter kl. 16.00. Dørene åpner kl. 15.00.

Billetter får du kjøpt her

Besøkt 111 ganger