Marilyn Mazur. Foto: Gunnar Hovgaard CC BY 2.0
Marilyn Mazur. Foto: Gunnar Hovgaard CC BY 2.0

Fredagsbohemen: Endelig helg

Fireflates jazz-guru Johan “Hauken” Hauknes vandrer videre. Morgendagen bringer helga, så det er fredagsbohemen som vandrer rundt i Moldes gater og avdekker de mange jazz-skattene Molde-programmet har å by på.


Fredagen tar vi det rolig om formiddagen. Om sola skinner rusler vi en tur og puster ut. For nå kjenner vi at festivalkondisen er pressa. Vi har to dager igjen. Mens vi tar det med ro, lar vi tankene gå tilbake til 22. juli 2011 – det var også en fredag – og minnes ofrene for en idiots fantasier om egen storhet!

Men kl. 16.00 er vi på plass i Storyville. Da utvider Lalaland feat. Django Bates det musikalske landskapet denne dagen i 2016. Britiske Django Bates møter den norske trompetmagikeren Per Jørgensen, sammen med Ole Morten Vågan og Håkon Mjåset Johansen. For et lag – og for en musikk det blir!

Til kl. 20:00 i Teatret Vårt ifører vi oss vår Molde-T-skjorte fra 2008, med dette årets AiR på magan. Nå er hun tilbake – Marilyn Mazur – med sitt Shamania. Et ensemble med ti av Skandinavias flotteste musikere og med danseren Tine Erica Aspaas. Fireflates Jan Granlie så dem under København-festivalen i begynnelsen av juli. Anmeldelsen kan du lese i salt peanuts*. Jeg er sikker på at Teatret Vårt er et bedre lokale enn Brøndsalen i Haveselskabets Have!

Etter dette må vi ut i friluft. Hvor da bedre å dra enn til Alexandraparken. Her spiller Gammalgrass kl. 21:00 med Ola Kvernberg igjen på scena.

Med Stian Carstensen og Ole Morten Vågan heter trioen Gammalgrass. Her blir det gammaldans og bluegrass, et oppkomme av tradisjonsmusikk fra begge sider av Atlantern. Bandet arbeider systematisk med musikken – etter innfallsmetoden. Vi advarer: Vær forberedt på verbale og musikalske sleivspark.

Et råd gjelder nå: Gå tidlig til sengs denne fredagskvelden. For lørdag morgen kl. 07.00 skal du være på plass i Reknesparken. Årets «Break of Day in Molde»-konsert skjer før grisene får fisi – vi ses i griseotta med Ola Kvernberg & Jorun Marie Kvernberg.

Besøkt 32 ganger