Se opp for hai

En megalodon er en monsterhai, type utdødd. Megalodon Collective er derimot vinnerne av årets Jazzintro, og truer nå med å bryte vannskorpa på plutselig vis.

Spenningen ble brutt på Steps Ahead-konserten, der vinnerne ble annonsert med følgende begrunnelse fra juryen:

Martin Myhre Olsen i hvalens buk. Foto: Kjetil Valstadsve
Martin Myhre Olsen i hvalens buk. Foto: Kjetil Valstadsve

“Vinner av Jazzintro 2016 framstår som et komplett band med fantastiske instrumentalister. Bandet har en utrolig forfriskende blanding mellom fullt anarki og fin struktur. De spiller supertight og skranglete på samme tid. Det er massivt, lekent og improvisasjonspartiene har en tydelig retning. Bandet er et sant musikalsk kollektiv og bandets navn buldrer fra havets prehistoriske dyp.”


Årets unge jazzmusikere 2016 er Megalodon Collective!

Dette er beskrivende nok for konserten også. Vi liker spesielt at de tør å dra noen sanger med litt mer spenstige tema enn den vanlige nesten-melankolske jazz-formelen. Noen ganger beveger de seg nesten over i tivolimusikk!

Kontrasten er stor til de improviserte partiene, der de forskjellige musikernes talenter skinner tydelig. Disse partiene ville nok tålt å være litt lengre og mer utflytende for min del, i alle fall – talentet tør være tilstrekkelig – men vi får se hvordan bandet utvikler seg.

Sceneoppsettet er utradisjonelt – blåsere og strenger stiller bak, godt beskyttet av et festningsverk bestående av to trommesett vendt mot hverandre, betjent av Andreas Winther og Henrik Lødøen. Litt vanskelig for fotografene, men det styrker på en måte kollektivfølelsen.

Juryens begrunnelse er vel som om vi skulle sagt det selv, egentlig. Konserten forløp som om gjengen skulle vært født på scenen, det eneste som ga et snev av ferskingpreg var da publikum klappet på feil sted, én gang. Vi kan bare glede oss til å møte denne gjengen igjen i neste dypdykk.

Kollektivt ansvar. Foto: Kjetil Valstadsve
Kollektivt ansvar. Foto: Kjetil Valstadsve

Besøkt 47 ganger