Zook og småKORK

Ca. 150 små og store gledet seg til at Zook (spilt av Thomas Hildrebrand) skulle besøke Moldejazz og Bjørnsonhuset. Zook, som er kjent for programmet Kometkameratene på NRK super og fra Kash og Zook, er godt kjent for alle barn.

SmåKORK med Zook. Foto: Ruben Olsen Lærk.
SmåKORK med Zook. Foto: Ruben Olsen Lærk.

Barnas kammerkonsert ble presentert i Bjørnsonhuset. En konsert der Maren Elle, fiolinist i KORK, hadde med seg Zook, Nora Taksdal på bratsj, Marius Flatby på kontrabass og Sebastian Molenaar på slagverk. Denne konserten ble første gang produsert og fremført som en del av kammerkonsertserien til Kork-musikerne, med seks konserter 11-13. februar 2016.

Ellen Mathea Tangen, Fireflate sin egen anmelder av årets barnejazzprogram  la fort merke til at dette var en konsert der barna virkelig fikk høre på annerledes musikk i ulike varianter. Eventyret om Rødhette og ulven ble fremført, Zook spilte Also Sprach Zarathustra på Kazoo,  instrumentene kranglet og musikerne svømte i vannet sammen med store fisker.

SmåKORK med Zook. Foto: Ruben Olsen Lærk.
Anne H. W. Foto: Ruben Olsen Lærk.

“Slik musikk som oldeforeldrene deres hørte mye på” sa Maren Elle da hun skulle fortelle litt om  kammermusikken. Og det var akkurat det dette var. Kammermusikken pakket inn i barnas eget språk, med Zook som dirigent.

“Jeg syns alt var bra, jeg” sa Anna Hoem Westad etter den 40 minutter lange konserten. “spesielt artig var fortellinga om Rødhette og ulven”.

SmåKORK med Zook. Foto: Ruben Olsen Lærk.
SmåKORK med Zook. Foto: Ruben Olsen Lærk.

Programmet varierte fra Haydn til Louis Armstrong, der Zook for øvrig var vokalist i fin dress, og vi fikk arrangert orkestermusikk, franske stryketrioer og en urframføring av Lene Greager. Og barna syns dette var artig. Selv om noen helst ville sitte på fanget til far eller mor når det ble litt sterk lyd, så var det morsomt når fiolinen og bratsjen kranglet litt om det urettferdige i at fiolinen alltid skal ha melodien.

Besøkt 328 ganger