Foto: Andreas Jørgensen
Foto: Andreas Jørgensen

Moldejazz – perfekt kurs!

Etter noen turbulente år er alt snudd på hodet. Årets festival går mot et forventa overskudd, til tonene av utelukkende positive vibber.

Moldejazz 2016 kan enkelt og greit oppsummeres som en gedigen suksess – både kunstnerisk og økonomisk. Før alt er talt opp etter siste festivaldag, anslår festivalens ledelse at det totale billettsalget vil runde 25.000. (Og det er selvfølgelig helt uvesentlig at Kongsberg kan melde om over 30.000 solgte billetter; 12.000 av dem gikk til Kygo.)

I skrivende stund kommer jeg rett fra et par timer i Alexandraparken, tidlig en lørdag formiddag. Stinn brakke! Med ungdomsstorband og Jazzlogen på scenen. Det er i Alexandraparken folkets jazzfestival finner sted, og her kommer en gledelig nyhet:

Ryktene om at det skal bli slutt på folkefestivalen i Alexandraparken er sterkt overdrevet. Helt presist; ryktene er falske. Styremedlem i Moldejazz og ordfører i Molde, Torgeir Dahl, sier til Fireflate at han har full kontroll. Havnevesenet planlegger noen endringer, men alt skjer i nært samarbeid med Moldejazz. I den grad det blir endringer, blir det altså endringer til det bedre. Og bedre kan det jo ikke bli.

Programkomiteen har hatt møte denne uka, med utsikt til festivalen 2017. Fra Fireflates redaktørstol er det svært enkelt å konkludere: Stå frem som dere stevner! Kursen er perfekt staka ut!

Takk for en flott festival!

Besøkt 36 ganger

One comment

  1. Full kontroll med planene på kaia, sies det. Ja, med erfaringene fra Plassen-taket burde en vel forvente at slikt utsagn står fjellstøtt!

Comments are closed.