Foto: Andreas Jørgensen

Midt i blinken

Det er ikke tvil i vår sjel, med årets nyskapning, det sirkulære Magic Mirror-teltet på Rådhusplassen, har festivalen støtt på en fet folkelig åre.

Et vakkert “sirkustelt” tonet ned i dus belysning, der de som hadde kjøpt hele pakka med både mat og musikk var plassert i ring i teltets ytterkant, mens de som bare kom for musikken ble anbrakt i midten. Men alle kunne selvfølgelig nyte de smektende tonene fra Ytre Suløens Jass-ensemble og bandets solister.

Skjønt, telt og telt! Det skal sies at veggene er av tre, og det synes helt nødvendig for å framskaffe denne følelsen av å være hensatt til, vi hadde nær sagt La belle Epoque. Dette er New Orleans anno 1925 i Molde anno 2017. Og dette er det nærmeste du kommer French Quarter på denne siden av dammen.

Vi formoder at det var gourmandene som valgte både mat og musikk, og kunne meske seg med spise rotfestet i det kreolske kjøkken. Og publikum er i hovedsak godt voksne.

Før Ytre Suløens JE spilte opp, holdt kveldens konferansier, Magne Nerland, en kort introduksjon og fortalte blant annet at det eminente orkester Ytre Suløens JE nå opptrådte på Moldejazz for 23. gang. Og hans oppfordring kolporterer vi med begeistring: Spre det glade budskap, ta med gubben, eller kjerringa, og unn dere selv en festaften i Magic Mirror-teltet på Rådhusplassen. Det vil garantert være et minne for livet.

Foto: Andreas Jørgensen

Ytre Suløens Jass-ensemble, i dag med en seksmanns besetning, fremførte sin musikk med både tradisjonstro og trøkk, men vi måtte dessverre forlate konserten før solistene kom på scenen.

Vi gjør også oppmerksom på at Suløens spiller også tirsdag. Onsdag og torsdag overtar Ranky Tanky, som har ryktet på seg som et forrykende funky band, og fredag og lørdag er det duket for gjenforening av det populære tradjazzbandet Dixi, med blant andre Daniel Herskedal og Hayden Powell.

Vi nevner også at teltet, i tillegg til rollen som hovedarena for jazzens tradisjonsmusikk, er stedet der barnejazzens arrangementer finner sted.

Mann av huse, folkens!

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 87 ganger