God gammel bulejazz, av den sorten som gir en lyst til å begynne å røyke igjen.

Hanna Paulsberg Concepts første opptreden på Moldejazz tar oss på en reise i et slags musikalsk film-noir-landskap i låta Ayumi, så vi nesten forventer at Philip Marlowe skal komme inn døra. Her i Molde er det fremdeles røykfritt på konsertsteder, så vi får klare oss med lengselen etter Bogart og ergrelsen over at ingen har funnet opp svart-hvite LED-lamper. Heldigvis kan vi slukke våre sorger i neste låts minimalistiske trommesolo-intro som glatt og elegant glir over i forsiktige antydninger til tut-bært-knirk, før det hele ender i et gåsehudpåkallende nasjonalromantisk høydepunkt.

Dette legger i grunn føringen for resten av konserten, stadig svingende mellom det vakre og lavmælte, det energiske, nesten frenetiske klimaks, fra det perverterte Fanitullen-inspirerte klimprende til den skeive samba. Og avslutningsvis til den feilslåtte sjekkelåta Catalan Boy, hvis opprinnelseshistorie vi ikke skal gjengi her.

Fin konsert da gitt!

Besøkt 105 ganger
Previous post

Magi i teatret

Next post

Du og jeg og vi 2-3-4

Gunnar Horrigmo

Gunnar Horrigmo