Hanna Paulsberg Concept

God gammel bulejazz, av den sorten som gir en lyst til å begynne å røyke igjen.

Hanna Paulsberg Concepts første opptreden på Moldejazz tar oss på en reise i et slags musikalsk film-noir-landskap i låta Ayumi, så vi nesten forventer at Philip Marlowe skal komme inn døra. Her i Molde er det fremdeles røykfritt på konsertsteder, så vi får klare oss med lengselen etter Bogart og ergrelsen over at ingen har funnet opp svart-hvite LED-lamper. Heldigvis kan vi slukke våre sorger i neste låts minimalistiske trommesolo-intro som glatt og elegant glir over i forsiktige antydninger til tut-bært-knirk, før det hele ender i et gåsehudpåkallende nasjonalromantisk høydepunkt.

Dette legger i grunn føringen for resten av konserten, stadig svingende mellom det vakre og lavmælte, det energiske, nesten frenetiske klimaks, fra det perverterte Fanitullen-inspirerte klimprende til den skeive samba. Og avslutningsvis til den feilslåtte sjekkelåta Catalan Boy, hvis opprinnelseshistorie vi ikke skal gjengi her.

Fin konsert da gitt!

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 137 ganger