I parken: JUNO og Rabalder

Fireflate lar seg stadig imponere av hva som foregår i Alexandraparken, der vi haster forbi fra stjerne til etablerte stjerne. På tide å dekke folkelivet, tenkte vi. Og på tirsdag spilte JUNO og Rabalder!

Molde videregående har som kjent en blomstrende musikklinje, der flere spennende musikere truer med å sprenge seg frem. Tirsdag spilte Rabalder, en samling av fem unge herrer på gitar, trommer og bass. Med egenkomponert materiale i jazzrock-genren holdt de en lovende, til tider rett og slett overbevisende, konsert for ettermiddagsglissent Alexandraparken. Jazz, rock og litt fusion har de skrevet på vaskeseddelen, og det er det vi får.

Rabalder. Foto: Kjetil Valstadsve

Rabalder er: Jonas Farstad – elgitar, Aleksander Araya – elgitar, Marius Raknestangen – elgitar, Elias Skeidsvoll – elbass, Emil Reitan – trommer, og vi håper dette er noe som vil utvikle seg videre.

Etter Rabalder fikk vi virkelige møte framtida i norsk jazz! Kvintetten JUNO har sitt utspring fra jazzlinja på NTNU i Trondheim, og spiller originale komposisjoner som utforsker grenseområdet mellom fri og arrangert musikk. Den uvanlige besetningen med to vokalister, bass og trommer, gir musikken et karakteristisk preg, og i landskapet blant rytmiske motiver og organisk samspill, kombineres kompleksitet og fengende lekenhet. På blokka mi står med det med store bokstaver: PIXEL!, et band de mer enn gjerne kan sammenlignes med, men jeg føler at Thea Ellingsen Grant (vokal), Malin Dahl Ødegård (vokal), Mona Krogstad (tenorsaksofon), Georgia Wartel Collins (bass) og Rino Sivathas, (trommer) leverte mer enn som så. Her fikk vi variasjon, trøkk og sjarme som holdt herfra til Trondheim og hjem igjen, via Oppdal.

Med to vokalister i det høyere registeret, sammen med den litt mørke tenorsaksofonen og bassen, fikk vi et originalt lydbilde, som kler dette bandet perfekt.

Bare så synd at ikke fler hadde funnet veien til Alexandraparken denne ettermiddagen!

Besøkt 108 ganger