Flat formasjon. Foto: Arne Strømme

Flatelangs

Også i år tar vi med leserne på “Flatelangs”, en billedliggjøring gjennom blinkskudd, utskudd, innskudd og blindskudd fra Moldes jazzgate nr. 1 og dalstråka innafor.

Rør. Foto: Ole Foss

Rørende

En har registrert at mange av de fastboende – såkalt innfødte – til stadighet påpeker at “jazz er bare rør”.

Forskrekkelsen var derfor minimal da vi oppdaget det som sannsynligvis bare er en bekreftelse på hva de mener; et rør på fortauet.

Rørende observasjon, og vi bifaller dette!

Trommer. Foto: Ole Foss

Trommer

Det trommes sammen til folkefestival, og Fireflate slår et slag for samholdet i rytmikken. På utvalgte steder i Molde og på de mest slagkraftige stedene er det blitt plassert ut bongotrommer. Dette for å finne ut om folk er i slag, og om jazzfolk kanhende er et eget folkeslag.

Det siste er forlengst og baklengs imøtegått av ledende sosiologer og andre loger; vi/de er som folk flest. Og de mest utagerende får selv slag i den grad de ikke kan tildele andre det samme.

Neida, det dreier seg verken om blind vold eller seende sådanne, men om slagferdigheten. Disse trommene skal selvsagt knyttes til en egen app på mobiltelefonen, der du straks får vite om du er i takt med samtiden og rytmikken i Moldejazz. Resultatene blir straks lagt ut på Facebook, Snapchat, Instagram, Tinder og andre sosiale plattformer, der andre av dine medjazzende øyeblikkelig kan lese av dine imponerende resultater og respondere via utallige “likes”. Slå et slag for jazzen! Fireflate er med!

Sykkel. Foto: Ole Foss

Sykkel

En del av de jazzende har lagt merke til Moldejazz sin egen sykkelogisk viktige installasjon vest for Aker Stadion. “Molde am Ring” er Moldejazz sitt bidrag i promoteringen av et eget Jazz-OL i 2020.

Allerede første dag hevet kritiske røster seg forgjeves om installasjonens design, og om det at ringene er flate og slett ikke olympiske i sin fasong. Designeren har delvis gått i sykkeldekk-ning og nekter å la seg intervjue.

Vi i Fireflate legger oss ikke flate, men benekter enhver påstand om at flatheten har med vår flate profil å gjøre. Jazzsykkelen – 1 i tallet – er tenkt utlånt til syklende piloter i prosjektet “Moldejazz-OL 2020”.

Paraply. Foto: Ole Foss

Paraply 2017

Her har Moldejazz satset på værfaktoren og gammel folkloristisk tradisjonstenkning; “Tar jeg med paraply blir det ikke regn”.

Her er paraplyene oppe allerede, og en rekke paraplyorganisajoner som Norsk Jazzforbund, DNB, USB, Telenor, kulturrådet og statsministerens kontor osv. støtter gladelig tiltaket.

Jazzparaplyene vil etter endt bruk trekkes ut og vinnes av utvalgte jazzere, så ta vare på billetten.

God jazz videre ønskes av Fireflate, og innsendte fotos og ideer vil bli tatt vare på og kastet. Fyflate!

Besøkt 42 ganger