Sylvi på Ørskog. Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Nå går’e over alle støvleskaft!

Den gamle AKP-er og nåværende Fireflate-redaktør, Arild Rønsen, har blitt gammel og myk.

Ikke nok med at han etter hvert som uka her i Molde går mot slutten, har blitt spakere og spakere, og mer og mer opptatt av folkefesten og folkelivet i «Andeby», enn av det vi alle egentlig er her for – jazzen. Men nå har’n gått over streken! Langt over streken for hva en AKP-er kan tillate seg! Nå har’n faen steike meg også vært ute og intervjuet Sylvi Listhaug! For Fireflate! Makan!

Hadde han gjort det og publisert det i sin fredagsspalte i Klassekampen, så hadde vi ikke hatt noe i mot det. Men her hos oss, i Fireflate? NEI!

I Fireflate-redaksjonen har man ingen spesifikk politisk retning, så vidt jeg vet. Men det er ikke tvil om at skulle vi fått bestemme, så hadde ikke Listhaug fått mer enn en stemme. Og den kommer fra Rønsen.

Vi observerte situasjonen med måpende uttrykk. Statsråden stakk hodet inn i vår hule – og bare det er langt over streken – oppdaget Rønsen, og et stort smil gled over hennes tryne. Rønsen spratt opp fra sin sjefsplass, og det virket som de var gamle kompiser, eller ett eller annet vi ikke engang vil tenke på.

Og resultatet av det «offisielle» møtet, kan du altså lese om et annet sted på Fireflate. Nå er jeg relativt sikker på at formann Mao spinner rundt i sitt sarkofag, eller hva det heter, og at Rønsen kommer til å havne på sikker plass på FrPs liste ved høstens valg.

Men flere av oss i redaksjonen tar sterk avstand for både handling og oppførsel! Nå gjenstår det bare å høre hva formann Helgheim sier om saken!

På vegne av vanvittig mange.
Jan Granlie

Besøkt 72 ganger