Fireflates redaktør i hyggelig passiar med statsråd Listhaug. Foto: Andreas Jørgensen

Elvis og country for Sylvi Listhaug!

Hva gjør Sylvi Listhaug på jazzfestival i Molde?

Hun driver valgkamp i hjemfylket, selvfølgelig gjør hun det. Og hun er utprega folkelig i stilen, det skal hun ha.

I går skjønte jeg lite da jeg ankom redaksjonen her i Fireflate. Det ellers stillfarne miljøet – vel, i en jazz-redaksjon er det aldri helt stille – var omringa av dresser og propper i øret. Hva skjer? tenkte jeg. Før jeg fikk øye på innvandrings- og integreringsministeren. Hun er blid som sola, men det må være et helvete, tenker jeg – å være omringa av et norsk FBI døgnet rundt.

Fru Listhaug er ikke mer «secret service» enn at hun stikker hodet inn i redaksjonen, og jammen tar hun seg tid til et intervju med festivalavisa, sånn helt på sparket. Hun hadde nettopp holdt et lite foredrag for deltakerne på konferansen JazzGass, et evenement som holder seg med disse overskriftene: «Energi i kampen mot fattigdom – Berekraftig bruk av gass – Hydrogen i eit maritimt perspektiv – Digitalisering, robotisering av petroleumssektoren.» Hvilket konsulentfirma har fått noen millioner for å pønske ut disse parolene? tenker jeg.

Hva Sylvi L. måtte mene om jazz og gass, kan vi vel alle tenke oss. I hvert fall det med gassen; her snakker vi full gass. Ellers har integreringsministeren litt problemer med å integreres fullt og helt i hovedstaden. «I er mest sunnmøring», sier hun, og avslører at hun fikk seg et aldri så lite sjokk da hun oppdaga «hvor rødt det er i Oslo». Hun har utvilsomt et poeng, for det er noe med forskjellen på mentalitetSunnmøre og i hovedstaden. Møre og Romsdal er et så til de grader blå-blått fylke at selv de lokale jazz-entusiastene stemmer på Erna & Siv! Muligheten for rødgrønt flertall i disse traktene er like tenkbart som blå-blått flertall på Grünerløkka og i Sagene bydel, på østkanten i hovedstaden.

Listhaug har «god magefølelse» foran valgkampen – hva annet kan hun si? – men nikker entusiastisk bejaende når jeg geberder meg over vinglinga i Venstre. Hun flirer godt av at Trine Skei Grande har blitt «bestevenn» med Høyre – et parti hun har skjelt ut for åpent kamera i snart fire år, men som hun samtidig har innsatt i regjeringskontorene. Forstå det den som kan, eller kanskje heller: Typisk Venstre, partiet der det er lov å mene hva som helst om alt mulig, til enhver tid.

Hva Sylvi Listhaug hører på, nå som hun tross alt er på jazzfestival? Hun er ikke opportunist, det skal hun ha: «I overlater dette til min kjære ektemann – Elvis og country!»

 

 

Besøkt 63 ganger