En ny musikalsk gren – Den magiske skogen

Sinikka Langeland topper for tiden sin egen karriere med prosjektet “The Magical Forest”.

Etter dyktig arbeid og research formidler hun Finnskogens kultur og mange historier gjennom grensekryssende og noe eksperimentell musikk. Sinikka utforsker lydenes verden, og benytter egen stemme akkompagnert av det finske harmeinstrumentet kantele for å formidle budskapet om Finnskogens myter og sagn. Historier som grovt sagt er underlagt allmennkunnskapen i dagens samfunn, og som fortjener å tre inn i rampelyset.

Sinikka er dermed en slags budbringer, og sammen med Trygve Seim (saksofon), Anders Jormin (bass), Markku Ounaskari (trommer) og vokaltrioen Trio Mediæval kommuniserer de gjennom spennende klanger om musikalsk poesi. The Magical Forest benytter kontrastene mellom det hellige og det hedenske sammen med naturmystikk og kristen tro for å skape en spennende veksling i toner og rytmer.

Kveldskonserten fylte kirkerommet med spennende og nesten åndelige toner, og de som satt langs kirkebenkene ble vitne til hvilke talenter bandet hadde å by på. Ivrige bassriff, temposkiftende saksofoner og koordinert koring var spesielt bemerkelsesverdig, sammen med kantelen som krydret det hele og ga stemningen en rik smak av audiell nytelse. Ettersom Sinikka nesten har skapt sin egen sjanger med melodier og klanger, er det vanskelig å sammenligne med mer dagligdagse musikkverk. Likevel er det ikke vanskelig å si at bandet legger listen høyt for potensielle etterfølgere, og at den samlede kompetansen i gruppen er stor.

 

Personlig ble jeg ofte grepet til å lukke øynene og forestille meg denne Finnskogen – ettersom tonene kommuniserte godt i seg selv, og fortalte et budskap om fremmede land uten å bruke ord. Og når ord måtte brukes ble de formidlet av Sinikkas egen sangstemme sammen med vokaltrioen som kun økte musikkens tilstedeværelse.

 

Til syvende og sist kan jeg konkludere med at kveldens musikk som først satte meg litt skrått på stolen, endte opp med å føre meg inn i Finnskogen med dens vakre melodier og fortellinger. En sanseopplevelse som er et resultat av dyktige artister, koordinert samspill og et helt nytt musikklandskap.

Det er ingen bilder i dette galleriet.

Besøkt 66 ganger