Foto: Andreas Jørgensen

Break Of Day i Molde

…everybody’s there. Sky and sea and mountains, music in the air. 

Birds and flutes are singing, everybody’s free. People get together high above the sea. There´s no place just like it. God morgen Molde. Solen skinner og Reknesparken var fullstappet i dag klokken 07:00 til årets Break of Day konsert.

Foto: Andreas Jørgensen

Det ble en myk og god oppvåkning da Tore Brunborg og Steinar Raknes Duo startet dagen med låter fra sin nye plate, denne kommer ut mot slutten av sommeren. En morgen som dette, ble den beste oppvåkningen jeg har hatt i løpet av Moldejazzen i år. Musikken fløt lett ut i luften, og var akkurat helt riktig for en solfylt, tidlig morgen. Behagelige toner som har kulminert til et vakkert samarbeid mellom to store norske navn innenfor jazz.  

Det ble ikke sagt noe fra scenen før klokken  halv åtte, hvilket var  veldig deilig. Av og til behøver man ikke si så mye, musikken er nok. Som Raknes selv sa: Vi skal rett og slett spelle, ikkje prate. 

Foto: Andreas Jørgensen

Høydepunktet fra morgenens konsert var uten tvil da Karin Krog entret scenen og fremførte Break Of Day In Molde med Brunborg og RaknesDet var rett og slett noe magisk med å få høre denne sangen nettopp i Molde, ved Break of Day. 

I salt-peanuts.eu har Johan Hauknes tidligere beskrevet musikken til duoen som “Musikk som ikke bare trollbandt oss, men musikk som gjorde at vi kunne gjennomleve opplevelsen i timer etterpå.”  Dette er like aktuelt i dag som  når Hauknes skrev det om konserten på Kampenjazz. 

Ikke bare var starten på dagen herlig, men listen for siste dag av Moldejazz har blitt satt høyt (etter min smak og mening). Til de av dere som ikke ennå har stått helt opp: kom dere opp av sengen og ned på Moldejazz. 

En ekstra godbit til alle de som kom seg opp i dag, er at de rett etter konsertslutt fikk overvære utdelingen av årets Molderose. Denne ble i år tildelt Karin Krog. Hun sto på scenen under første Moldejazz i 1961, året Storyville Jazz Club startet festivalen. Etter å høre henne fremføre Break Of Day, var det stort for meg å få oppleve at hun fikk Molderosen. Jeg kan ikke tenke meg noen som fortjener denne æren mer enn henne.

Foto: Andreas Jørgensen

Trykk her hvis du vil lese mer om utdelingen av Molderosen og komiteens begrunnelse.

Besøkt 87 ganger