Vælkømmen te Memphis

Vi bryter sammen og tilstår ublutt at vi aldri har satt vår fot på Østre Toten, hjembygda til Knut Anders Sørum som fredag kveld inntok Parken. Tittelen på denne epistel er altså bare et forsøk på å formulere noe vi forestiller oss er korrekt bygdemål. Så får vi bare be om at hele korpset av oppsynsmenn ser i nåde med en bygutts dialektale vankunne.

Og for å gjøre den potensielle fadese større, forestiller vi oss Østre Toten som en klynge nedlagte småbruk og kanskje en og annen tungsindig tømmerhogger langt inni skauen, et twin peaks-aktig sted der grenenes tyngde alene skaper en utferdstrang som kan føre lukt til de skrå bredder.

Knut Anders Sørum er han derre du veit fra Stjernekamp, som turnerte de mest svulmende arier like selvfølgelig som den mer gutturale pønken, og vant hele greia. Og siden har bookinglista hans vært lang som storgjedda i Mjøsa.

Med seg på scenen har Sørum et sjumannsband inkludert to korister. I tillegg til en tremanns blåserekke som kom og gikk. Hovedpersonen er åpenbart en sceneartist som er mer enn varm i trøya og han kommuniserer lunt og tilforlatelig på totning mellom numrene, til et publikum der nokså mange kjente sangene og kauket med.

Konserten åpner med en ballade som er en aning for tung i sessen til å kalles publikumsfrieri, men så braker det løs med fet blues-soul, eller funk-pop, eller hva man skal kalle det. Bandet rundt ham er solid som en nyrestaurert trollpikk, med fremragende soloprestasjoner hist og her i de store fine, ofte voluminøse sangene, der blåserekka kom til sin fulle rett. Men Sørum er også en ballademester, og versjonen av Prøysens “Jørgen hattemaker” satt som en kule.

All musikk er, og skal være, parasitterende – og Knut Anders Sørums inspirasjonskilder er mange; Aretha Franklin, Prince, Eminem og U2 står høyt på den lista, sammen med mange flere, naturligvis. Han debuterte på plate med “Prøysen” i 2010.

Det har tatt musikeren, soulsangeren, komponisten og totningen tyve år å bli allemannseie, og så står han da også fram i Alexandraparken som en jordplantet fyr.
Det har løpt et rykte om at Knut Anders Sørum leverer heidundrende konserter.
Herved bekreftet.

Besøkt 90 ganger