Ola Kvernberg - Steamdome. Foto: Ruben Olsen Lærk
Ola Kvernberg - Steamdome. Foto: Ruben Olsen Lærk

Ola kommer hjem

Moldes store sønn kommer hjem til Moldejazz og setter dermed kronen på hva som har blitt kalt Ola Kvernbergs karrieredefinerende verk –  Steamdome – fra Moldejazz 2016.

Redaksjonen har hatt gleden av å følge tett med på på utviklingen av Steamdome fra toget begynte å tøffe ut i fra stasjonen “Stinn Brakke”  i Drumble in the jungle på Teatret Vårt i 2016 til det nå stopper i hjembyen for å krone Kongen av Fremoverlent Fremadstormende Løpsk Togmusikk.

Jeg var tilstede på urfremførelsen av Steamdome, og fordelen med å være fotograf på et slikt event er at du kommer nær musikken (jeg kunne pussa skoa til Ola) – og da er du også inni musikken. Langt inne. Forbi ceruicem-punktet.  Snakk om å kunne bli blåst veggimellom den gang i 2016 – men det gikk ikke siden Ola er Moldes store sønn, så blir man skvist mellom scenekanten og trykket fra publikum i salen. Og det var godt – musikken altså.

(saken fortsetter under bildet)
Ola Kvernberg - Steamdome. Foto: Ruben Olsen Lærk
Ola Kvernberg – Steamdome. Foto: Ruben Olsen Lærk

Nå har Steamdome kjørt rundt i togsporet sitt i nærmere to år når dette skrives, og fremdeles er plata bra,  men livekonsertene har blitt bredere, dypere og saftigere i lydbildet (og det var ikke noe galt med hverken bredde, dybde eller saftighet i 2016, for å si det sånn). De roligere partiene, fra f.eks. Through the Mantle er mer vare – luftigere og hakket mer empatiske enn vi har hørt på plata.

(saken fortsetter under bildet)
Ola Kvernberg - Steamdome. Foto: Ruben Olsen Lærk
Ola Kvernberg – Steamdome. Foto: Ruben Olsen Lærk

For de som måtte tro at Steamdome – the Moldejazz 2018 Edition kommer til å bli “plata – bare på scenen”, de kommer til å bli gjort til skamme. Livekonsertene er milevis unna plata hva gjelder hevelse av kvalitet. Dette er plata som har fått utrolig gode kritikker når den kom i desember i fjor. Albumet ble også  Spellemannsnomiert for beste album.

Livekonsertene er på et helt annet plan.

Jeg har oppdaget ar jeg ikke er den eneste som rett og slett ikke kan høre Steamdome på plate på flere uker etter at vi har vært på Steamdome-konsert. Det sier ganske mye om hvor heftig 20. juni kommer til å bli.

Ola Kvernberg vet å levere – det har alle Steamdomene-eventene jeg har sett vist – og Ola vet å levere til hjemmepublikumet.

Dette blir årets store opplevelse i Molde.

Så får vi håpe at publikum har energi til overs til De Derre som går på scenen etterpå – men akkurat dét tviler jeg på.

Kjøp billett på Moldejazz sine sider.

Ola Kvernberg - Steamdome. Foto: Ruben Olsen Lærk
Ola Kvernberg – Steamdome. Foto: Ruben Olsen Lærk

Det store spørsmålet jeg stiller meg: Kommer Ola til å synge?

Besøkt 89 ganger