Foto: Ruben Olsen Lærk

Kortreist start i Parken

Parkprogrammet sparket løs med lokale krefter på festivalens første dag. Inger Johanne Kvien Brunvoll på piano og vokal innledet med sin trio, fulgt av full utblåsning i form av Storyville Storband.

Ikke et vondt ord om seremonier i Bjørnsonhuset, men for mange er en tur i parken, med en pils og bra musikk, åpningskonsert mer enn nok. Bra musikk og bra oppmøte, i det faretruende fantastiske været vi etterhvert har vent oss til, sørget for en fin start på jazzkalaset.

Foto: Ruben Olsen Lærk

Inger Johanne Brunvoll Trio spiller fine varianter av standarder samt et knippe sanger av Antônio Carlos Jobim, noe som må sies å fungere fint i varmen. En fransk oversettelse av “Autumn Leaves” er et høydepunkt.

Foto: Andreas Jørgensen

Storyville Storband, kjent og kjært, runder av åpningen i parken med et solid sett og sørger for å sette byen i jazz-modus. Dette viser igjen at man kan komme langt også med kortreist. Og herved er iallefall Alexandraparken, om ikke jazzen som sådan, uformelt åpent.

Foto: Ruben Olsen Lærk

Besøkt 75 ganger