Priser til Joe McPhee og Susan Alcorn

Chicago art Gallery, Corbett vs. Dempsey, som også fungerer som et flott plateselskap, som fokuserer på jazz og improvisasjon, har annonser vinnerne av den første Instant Award in Improvised Music. Prisen er på 50 000 dollar, og mye heder og ære.

Viktige priser som MacArthur Fellowship eller Herb Alpert Award in the Arts har i flere år delt ut priser til utøvere av improvisert musikk, og disse prisene har tidligere gått til musikere som Ken Vandermark, Matana Roberts og Nicole Mitchell, men aldri har det blitt utdelt priser i USA forbeholdt fremføring.

The Instant Award blir styrt av en organisasjon med nevnet Horse With No Name, som er tilegnet opphavsmannen til prisen, som vil være anonym.

De første vinnerne av prisen er saksofonisten og trompeteren Joe McPhee, som spilte i Molde med Universal Indians mandag. I tillegg gikk det pris til den strålende pedal-steel gitaristen Susan Alcorn, som noen av oss kjenner fra samarbeid med Mary Halvorson.

Bakgrunnen til de to prismottagerne er omtrent så langt fra hverandre som mulig. McPhee er en av verdens mest dedikerte freejazzmusikere i dag, mens Alcorn har sin bakgrunn fra sin hjemby i Texas og den amerikanske countryen. Men hun har også gjort prosjekter med den argentinske trekkspilleren Astor Piazzolas musikk, saksofonisten Ellery Eskelin og, som nevnt, gitaristen Mary Halvorson.

Vi gratulerer begge med prisene.

Jan Granlie

Foto av Joe McPhee: Ziga Koritnik

Besøkt 31 ganger